L’alcalde i el regidor de Salut demanen de nou a la Generalitat la millora dels serveis del consultori mèdic

Divendres, 15 de setembre de 2023 a les 13:28

Es van reunir ahir a Barcelona amb diferents responsables d’àrea del Departament

L’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino, i el regidor de Salut, Joan Carles Almirall, van mantenir ahir una nova reunió amb responsables del departament de Salut de la Generalitat per aconseguir la millora dels serveis al consultori mèdic de Castellví de Rosanes, que presenta reiteradament manca de recursos assistencials i tancaments periòdics coincidint amb vacances i períodes festius, fet que deixa la població de Castellví, especialment la més vulnerable, sense assistència mèdica i d’infermeria de proximitat. Precisament aquesta setmana el centre ha recuperat el seu horari habitual -dos matins per setmana, de 8 a 14h- després de la reducció de serveis durant el juliol i l’inici de setembre i el tancament total durant l’agost.

En la trobada, l’alcalde i el regidor van reiterar les necessitats dels veïns i veïnes de Castellví de Rosanes pel que fa a l’atenció sanitària i van exposar de nou la proposta que el consultori de Castellví passi a dependre de l’EAP Martorell Urbà, com a possible solució que permetria obrir la porta a una major presencialitat assistencial al consultori castellvinenc i a tenir un centre de referència més proper els dies que el consultori fos tancat. També es va tractar la qüestió de com mantenir un contacte periòdic mentre la situació no se soluciona de forma definitiva per fer el seguiment de com està funcionant el consultori local. Igualment, alcalde i regidor van exposar a la reunió tota la situació amb què Castellví s’ha trobat aquest estiu: el Consultori ha estat tancat tot l’agost i ha tingut només un dia de servei setmanal part del juliol i a primers de setembre.

A la reunió, a més dels representants de Castellví de Rosanes, van prendre-hi també part la resta d’Ajuntaments que s’integren a l’àrea sanitària de Martorell Rural -de qui depèn actualment el consultori castellvinenc. Tots ells i el departament de Salut van tractar sobre el futur d’aquesta zona a nivell assistencial. Per part de la Generalitat, van ser presents a la trobada, entre d’altres, Gemma Veleta, gerent de l’àmbit Metropolità Sud; Lourdes García, la nova  directora del Sector sanitari Alt Penedès, Garraf i Baix Llobregat Nord, i Carme Bertral, Secretària d’Atenció Sanitària i Participació. 

Camino i Almirall valoren positivament la reunió, i el fet que sembla que des del departament de Salut s’està treballant en la línia que el consultori de Castellví passi a dependre de l’EAP Martorell Urbà com a solució més viable a la situació actual. 

Protestes ciutadanes i una moció al ple
El mes de juliol va començar a Castellví de Rosanes amb una protesta veïnal per demanar la reobertura del consultori a l’estiu, ja que la primera intenció de l’EAP Martorell Rural -del qual depèn actualment- era deixar-lo tancat del 22 de juny al 12 de setembre. Arran de les protestes ciutadanes i de la pressió municipal, finalment es van aconseguir alguns dies més de servei els mesos de juliol i setembre portant efectius d’altres àrees sanitàries.

A finals del mateix mes, el ple municipal va aprovar per unanimitat un moció demanant la millora dels serveis al consultori.

Darrera actualització: 15.09.2023 | 13:33