L’assetjament entre iguals i l’acompanyament de l’adolescència, temes centrals de les activitats per a famílies d’aquest abril

Dilluns, 25 de març de 2024

Els dos tallers són gratuïts i s’ofereixen amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la comunitat educativa de l’escola

Les famílies de Castellví de Rosanes poden participar aquest proper mes d’abril en dues activitats adreçades a acompanyar-les en la criança dels fills i filles durant l’adolescència i a donar-los eines per afrontar situacions complicades com són els casos d’assetjament entre iguals. Els dos tallers programats tenen el suport de la Diputació de Barcelona, i l’Ajuntament els ofereix en col·laboració amb la comunitat educativa de l’escola Mare de Déu de Montserrat. Les activitats són gratuïtes i obertes a totes les famílies de Castellví, tinguin o no infants estudiant en aquest centre.

El primer taller, el divendres 12 d’abril, servirà per donar a les famílies eines per reconèixer i estratègies per actuar davant de casos d’assetjament entre iguals (bullying). Aquesta activitat la programen conjuntament l’AFA de l’escola i la regidoria d’Educació, i les inscripcions per participar-hi es poden fer tant contactant amb l’AFA com amb l’Ajuntament. En aquest darrer cas la inscripció es pot fer presencialment, per telèfon o enviant un correu a comunicacio@castellviderosanes.cat. El taller és online, es farà a les 18.00h del 12 d’abril, i les persones apuntades rebran l’enllaç de connexió uns dies abans.

El segon taller, el dia 25 d’abril, és adreçat a les famílies amb nois i noies adolescents o a punt d’entrar a l’adolescència, per acompanyar-les en la criança dels fills i filles en aquesta etapa de la vida. Aquesta activitat es va preveure inicialment per l’inici del mes de març, però per causes alienes a l’Ajuntament va haver-se d’ajornar. L’activitat s’ha reprogramat per al dijous 25 d’abril a les 19.00h al saló de plens, i les persones inscrites per a la data inicial conserven automàticament la inscripció. Les persones que s’hi vulguin apuntar de nou, poden fer-ho a l’Ajuntament de la mateixa manera que en la xerrada del 12 d’abril. En el cas d’aquesta segona proposta, l’activitat la programen la regidoria de Salut i l’escola Mare de Déu de Montserrat, també amb suport de la Diputació de Barcelona.  

Darrera actualització: 25.03.2024 | 17:03