L’enllumenat dels carrers del poble començarà aquest divendres la renovació a tecnologia led

Dijous, 9 de novembre de 2023

El Taió, Can Sunyer i Valldaina, Miralles, els Àngels i el polígon Rosanes ja compten amb aquest sistema 

L’enllumenat públic dels carrers del poble, començant per l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, s’anirà canviant progressivament a tecnologia led a partir d’aquest divendres, 10 de novembre, quan es preveu l’inici de la primera fase de substitució de les llumeneres actuals de vapor de sodi. Els treballs es duran a terme en cap de setmana i aquesta primera fase inclourà, a part de l’avinguda, el carrer del Parc, el del Serral, el de la Font i el passatge, part dels carrer de Montjuïc, de la Parra i de Sant Isidre, i els fanals de la plaça del poble i de la plaça d’Europa. L’objectiu d’aquest canvi és fer l’enllumenat públic més eficient i que tingui un menor consum elèctric, amb el consegüent estalvi econòmic.

Els treballs d’aquesta primera fase és previst que s’iniciïn aquest divendres a la tarda, i seguiran tot el cap de setmana, en horari diürn. En cas que no es poguessin completar durant aquest segon cap de setmana de novembre, seguirien els caps de setmana següents.

L’operació consisteix en el canvi de la lluminària sencera, conservant els les columnes i suports actuals. Els models led mantindran una línia estètica semblant als llums que ara hi ha instal·lats de vapor de sodi, segons el model vigent a cada carrer. La llum dels nous fanals led serà càlida.

Els treballs de substitució de l’enllumenat suposaran que en alguns moments del cap de setmana hi hagi petites alteracions de trànsit, derivades de l’ocupació parcial de la via per fer els treballs. Caldrà moderar la velocitat a la zona d’actuació i fer cas de la senyalització i de les indicacions que es puguin donar.

Castellví de Rosanes, a primers del 2018, ja tenia un 47% dels punts de llum amb tecnologia led al municipi, inclosa la zona industrial. El primer semestre del 2021 es va canviar a led l’enllumenat públic de Can Sunyer i Valldaina, i ara amb l’inici de les actuacions al poble s’entra en la recta final de la transformació de l’enllumenat públic per guanyar en eficiència i reduir el consum d’energia.

Darrera actualització: 9.11.2023 | 15:46