L’entitat HipoFam fa una donació de 19.000€ per a la investigació de la hipomagnesèmia, una malaltia rara

Dimecres, 7 de febrer de 2024

Els diners recollits en diferents iniciatives solidàries s’han lliurat al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR)

L’entitat castellvinenca HipoFam ha fet palès, un cop més, el seu compromís amb la investigació de la hipomagnesàmia familiar amb hipercalciúria i nefrocalcionosi, una malaltia rara d’origen genètic. L’associació ha fet donació de 19.000 euros a grup de Fisiopatologia Renal del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) per continuar amb les tasques d’investigació sobre aquesta patologia. L’acte de donació es va fer a finals del 2023 i ara el VHIR ho ha donat a conèixer.

Amb els diners donats per HipoFam, provinents de diferents iniciatives solidàries impulsades per l’entitat, es podrà contractar una investigadora predoctoral, que realitza la seva tesi en l’estudi d’aquesta malaltia rara i minoritària. La síndrome d’hipomagnesèmia familiar amb hipercalciúria i nefrocalcinosi és caracteritza per la pèrdua de calci i magnesi a l’orina i el deteriorament de la funció renal, i la investigació se centra a entendre quins processos biològics estan alterats en aquesta malaltia, causada per la mutació als gens que codifiquen per la Claudina-16 o la Claudina-19, dues proteïnes localitzades al ronyó. Aquesta línia de recerca al VHIR està encapçalada per les doctores Anna Meseguer i Gema Ariceta.

L’associació HipoFam fa nou anys que col·labora amb el VHIR i des del 2015 ha fet 12 donacions destinades a la recerca per un import total de 184.000 euros, segons que informen des del VHIR.

Darrera actualització: 7.02.2024 | 13:05