Les activitats culturals a l’aire lliure seran les protagonistes a partir de la setmana vinent a Castellví de Rosanes

Dimarts, 13 d'abril de 2021 a les 14:40

Les jornades de primavera arrencaran el dia 22 d’abril i s’allargaran fins la darrera setmana de maig 

Les activitats culturals a l’aire lliure seran les protagonistes a partir de la setmana vinent a Castellví de Rosanes. Coincidint amb la commemoració de Sant Jordi, la regidoria de Cultura posa en marxa un programa d’activitats que s’allargarà fins a finals de maig i que pretén aprofitar la bonança de la primavera per fer activitats a l’aire lliure per a totes les edats, algunes d’elles programades en coordinació amb les regidories de Polítiques feministes, Medi Ambient i Educació. L’escola Mare de Déu de Montserrat, entitats de Castellví i grups veïnals també tenen previstes activitats en el marc d’aquestes Jornades culturals de primavera.

L’arrencada de les propostes serà el dia 22 d’abril a la tarda, a partir de les 16.30h a la plaça del poble, amb l’elaboració d’un mural col·laboratiu que durà per nom El llibre sobre feminisme i diversitat de la ciutadania. Les persones que hi participin rebran d’obsequi el llibre Tothom hauria de ser feminista (fins a exhaurir existències). 

L’endemà, diada de Sant Jordi, l’escola serà la primera en posar en marxa les activitats. Ja de bon matí, els nens i nenes de 6è faran la tradicional parada de llibres i roses a la plaça del poble. El recinte tindrà l’aforament limitat d’acord amb les normes de prevenció de la COVID-19 i caldrà respectar les indicacions que es donin en cada moment per fer de la compra de llibres i roses una activitat confortable i segura.

Durant la jornada lectiva, els nens i nenes de l’escola Mare de Déu de Montserrat tenen prevista també una altra activitat, en aquet cas al centre, de lectura col·lectiva. Al llarg del dia llegiran fragments de diferents llibres a través de la megafonia de l’escola perquè tothom ho pugui sentir.

A la tarda (18.00h al saló de plens), es farà l’acte de veredicte i lliurament de premis del Concurs de cartells de la Festa Major 2021. L’aforament a l’acte estarà limitat amb motiu de la normativa sanitària vigent, i només podran assistir-hi els infants participants i una persona adulta de la família que els acompanyi.

Dissabte 24, les activitats es concentraran en horari de tarda. A les 17.30h, un grup de veïns i veïnes organitza una caminada literària pel bosc amb sortida des de la pl. del Roure (recollida d’inscripcions a l’Ajuntament).

A les 18.00h del dissabte, i al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina, es farà una lectura col·lectiva titulada “L’obra que t’ha marcat”. Les persones que vulguin participar-hi poden inscriure-s’hi fins al 23/04 a l’Ajuntament o bé al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina (dimarts a la tarda). Només cal escollir un fragment d’una obra literària i, el dia de l’activitat, llegir-la en veu alta i explicar el perquè de l’elecció. D’aquesta manera es vol obrir un col·loqui literari entre totes les persones que siguin a l’activitat. Els i les participants rebran també d’obsequi el llibre Tothom hauria de ser feminista (fins a exhaurir-ne les existències). 

El diumenge 25 d’abril, a les 12 del migdia, les titelles seran les protagonistes amb el premiat espectacle de carrer ‘Circumloqui’, que es farà a la plaça del poble. Un circ una mica esbojarrat perquè tota la família s’ho passi bé. L’aforament a l’espectacle és limitat i cal apuntar-s’hi fins al 23 d’abril a l’Ajuntament. 

A finals de mes, el 30 d’abril a les 20.30h, l’AEC La Trampolina té previst projectar a la plaça el curtmetratge elaborat per l’alumnat del taller de cinema que l’entitat va fer per Setmana Santa. Per apuntar-se a l’activitat cal contactar amb La Trampolina.

Finalment, del 12 al 26 de maig, el Casal de la Gent Gran acollirà l’exposició La vida de l’aigua.

Darrera actualització: 16.04.2021 | 13:57