Les actuals mesures per prevenir la COVID-19 s'allarguen fins a finals del mes de març

Divendres, 4 de març de 2022 a les 13:50

La velocitat de reproducció del virus puja lleugerament respecte de la setmana passada, però es manté encara per sota de l'1

Aquest divendres 4 de març ha entrat en vigor la nova resolució de mesures per prevenir la COVID-19 a Catalunya, en què essencialment es mantenen fins al 31 de març les mateixes que hi havia vigents fins ara.

Es recomana en general mantenir la distància entre persones no convivents i  evitar aglomeracions. La mascareta segueix essent obligatòria a l'interior d'edificis d'ús públic o oberts al públic, i a l'exterior en actes multitudinaris. En els espais on es balli és obligatòria a l'interior. També s'ha de portar al transport públic.

Les escoles de Catalunya han canviat els darrers dies de febrer els seus protocols i s'han flexibilitzat les mesures als centres educatius, de manera que ja no cal comunicar si un infant que està malalt i no va a classe té COVID-19.  

La velocitat de reproducció del virus puja lleugerament

Les darreres dades publicades mostren que la velocitat de reproducció del virus ha pujat lleugerament respecte dels últims dies de febrer. Si divendres passat al conjunt de Catalunya era de 0,81, les darreres xifres publicades indiquen un increment de quatre centèsimes, fins al 0,85 (Salut/Dades COVID, consulta 04/03/2022 a les 12.00h). 

Castellví de Rosanes, amb més casos que fa set dies

Pel qua fa al municipi, el nombre de casos actius s'ha incrementat i actualment hi ha 24 casos diagnosticats els darrers 14 dies (Aquas Gencat consulta 04/03/2022 a les 10.00h). No obstant això, hi ha hagut 4 d'aquests 14 dies en què no s'ha detectat cap nou cas a Castellví.

Situació al Baix Llobregat Nord

Pel que fa al Baix Llobregat Nord, la zona sanitària a la qual pertany Castellví, l'evolució de les dades és similar a la del conjunt de Catalunya. La velocitat de reproducció del virus se situa en 0,80. Les franges d'edat amb més percentatge de proves positives sobre el nombre de casos sospitosos continuen essent fins a 15 anys i de 15 a 29. (Aquas Gencat consulta 04/03/2022 a les 10.10h).
 

Darrera actualització: 04.03.2022 | 14:13