Les autoritats de Salut estan preocupades per la situació de la regió metropolitana sud, a la qual pertany Castellví

Divendres, 22 de gener de 2021 a les 00:00

Les restriccions per prevenir contagis a Catalunya s'han allargat fins al 7 de febrer

L'evolució les darreres setmanes del coronavirus a la regió metropolitana sud, a la qual pertany Castellví, preocupa, i molt, les autoritats de Salut. Les dades porten molts dies essent negatives. Les taxes d'incidència a totes les àrees bàsiques de salut (ABS) de la regió són superiors als 200 casos per 100.000 habitants i, en moltes, també als 350 casos per 100.000 habitants. Aquesta darrera situació és la de l'ABS Martorell Rural, on s'inclou el nostre municipi.

Arran d'aquest escenari preocupant, els alcaldes i les alcaldesses de la regió sanitària metropolitana sud van ser convocats ahir a una reunió d'urgència amb la consellera de Salut, Alba Vergés. L'alcalde de Castellví, Adrià Camino, explica que el missatge és clar: "traslladar als veïns i veïnes la importància de ser estrictes en el compliment de les mesures de prevenció, perquè la situació de l'epidèmia requereix els màxims esforços de tothom per poder-la aturar. Les dades de la zona metropolitana sud fa dies que són negatives i està a les nostres mans frenar la tendència".

Una vegada més, doncs, és necessari tenir present el següent:

  • Evitar totes aquelles trobades que no siguin imprescindibles. Posposar les que puguin esperar o fer-les per plataformes virtuals.
  • Portar correctament posada la mascareta en qualsevol espai públic o fora de la nostra bombolla de convivència.
  • Si mengem o bevem en algun establiment, treure'ns només la mascareta al moment de consumir i posar-nos-la immediatament després. L'estona de conversa s'ha de fer sí o sí amb mascareta.
  • Mantenir la distància de segureta.
  • Rentar-se les mans tot sovint.
  • Ventilar bé els espais tancats on hi hagi gent no convivent.
  • Complir el confinament municipal i el confinament nocturn. Saltar-se la norma pot incidir en un increment no desitjat de la dispersió del virus.

Les mesures vigents de prevenció a Catalunya s'han allargat fins al 7 de febrer (inclòs).

Castellví s'estabilitza després de dies de pujada

Les dades de contagis a Castellví de Rosanes s'han estabilitzat aquesta setmana després de dies d'importants pujades (Aquas Gencat consulta 22/01/21 a les 09.30h). Amb tot, tant el risc de rebrot com la velocitat de propagació es mantenen alts.

L'escola Mare de Déu de Montserrat segueix el segon trimestre amb normalitat i tots els grups a l'aula.

Al Baix Llobregat Nord, el risc de rebrot segons les darreres dades disponibles és de 669 punts i la velocitat de propagació 1,07. Això vol dir que l'epidèmia segueix creixent a la zona, però a un ritme més lent que a primers de setmana. (Salut/Dades COVID consulta 22/01/21 a les 10.30h).

Pel que fa a les vacunes, a l'àmbit del Baix Llobregat Nord fins a 18 de gener s'havien posat més de 1.500 unitats de la primera dosi i des de dimarts s'ha posat la segona dosi a gairebé 250 persones.

Les persones ingressades actualment a l'hospital per complicacions de la COVID-19 són 19.

Darrera actualització: 22.01.2021 | 19:09