Les dades de contagis pugen amb força a Catalunya quan queda una setmana escassa per les festes de Nadal

Dijous, 16 de desembre de 2021 a les 12:00

Castellví incrementa els casos actius i actualment hi ha 10 persones diagnosticades de coronavirus

Les dades de contagis de COVID-19 a Catalunya segueixen pujant amb força a les portes de les festes de Nadal. Per aquesta raó, és important no abaixar la guàrdia amb les mesures de prevenció i reduir el nombre de gent amb qui interactuem sense mascareta, per mirar de frenar la transmissió del virus.

Si les dades publicades fa una setmana indicaven un risc de rebot de menys de 500 punts i una velocitat de propagació del virus d'1,31, les dades publicades avui eleven el risc a 766 punts i la velocitat de propagació, a 1,47. L'epidèmia per tant creix i per cada 100 contagis confirmats se'n generen 147 de nous. (Salut/Dades COVID consulta 16/12/2021 a les 10.30h)

Les persones que actualment són a l'hospital ingressades per COVID-19 sumen un total de 1.083, de les quals 281 són a l'UCI.

Al conjunt del Baix Llobregat Nord, les dades també empitjoren respecte de fa una setmana, amb unes xifres semblants al conjunt de Catalunya (risc de rebrot de 715 punts i velocitat de propagació del virus d'1,46).

Situació epidemiològica a Castellví de Rosanes

Els darrers dies ha seguit l'increment de casos de coronavirus a Castellví, i actualment hi ha 10 casos actius (diagnosticats els darrers 14 dies), segons dades del portal Aquas de la Generalitat (consulta 16/12/2021 a les 10.40h).

Des que va començar la pandèmia, un total de 291 persones de Castellví han estat diagnosticades de COVID-19.

A l'escola Mare de Déu de Montserrat actualment hi ha dues aules confinades després de detectar-se dos casos positius. La resta de cursos són al centre amb normalitat.

Vacunació

Aquesta setmana s'ha obert la vacunació per als nens i nenes a partir de 5 anys i fins als 11. Per posar-se el vaccí contra la COVID-19, cal demanar cita prèvia al web vacunacovidsalud.cat.

D'altra banda, també està oberta la convocatòria de tercera dosi de record adreçada a les persones de més de 60 anys i a totes les que van rebre la vacuna de J&J/Janssen. En el cas de les persones vacunades inicialment amb els vaccins d'Oxford/AstraZeneca o J&J/Janssen la dosi de reforç es pot posar a partir de tres mesos després d'haver rebut la segona. En el cas de persones vacunades amb Pfizer/BioNTech o Moderna, cal que esperin sis mesos des de la segona vacuna per rebre la tercera.

Independentment d'aquests dos grups, la resta de persones que no s'hagin vacunat encara poden demanar cita prèvia o acudir a alguns dels punts de vacuna sense cita que hi ha oberts a Catalunya.

Darrera actualització: 11.01.2022 | 10:54