Les famílies de Castellví podran aprendre a fer menys brossa a casa amb una xerrada-taller el dia 16 a la tarda

Dimecres, 10 de novembre de 2021 a les 13:00

L’activitat s’emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i les persones participants fabricaran i s’enduran una esponja ecològica de lufa

El mes de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i Castellví de Rosanes s’afegeix a aquesta iniciativa amb una xerrada-taller adreçada a les famílies amb infants perquè aprenguin a fer menys residus a casa. L’activitat es farà el 16 de novembre a les 17.30h al saló de plens i cada família es podrà endur a casa una esponja ecològica vegetal feta de lufa.

L’encarregada d’impartir l’activitat serà la Dra. Esther Peñarrubia, especialista en residu zero i reconeguda ponent sobre com dur un estil de vida amb menys residus. La primera part serà una xerrada on explicarà per exemple com fer festes amb menys residus, com gestionar les joguines de forma diferent i comprar amb valors i de forma sostenible, entre d’altres.

Acabada aquesta primera part, es farà el taller per confeccionar una esponja de lufa amb el material que facilitarà Peñarrubia. L’esponja la poden fabricar tant persones adultes com infants que tinguin habilitat suficient per fer anar una tisora, de manera que a la jornada poden assistir-hi tant mares i pares sols com venir acompanyats d’algun dels infants de casa.

Atès que el nombre de places és limitat per la naturalesa mateixa de l’activitat, es recomana inscriure-s’hi abans a l’Ajuntament per assegurar plaça.
Aquesta activitat la programa la regidoria de Medi Ambient i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Un taller de biomassa a l’escola i un conte per conèixer el medi aquàtic

Des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament també hi ha programades els pròxims dies dues activitats per als nens i nenes de l’escola lligats a temes ambientals.

Per una banda, aquest divendres els grups d’educació infantil podran gaudir del contacontes El Sr. Riu, que es va sol·licitar en el marc de les accions del Dia Mundial de l’Aigua.

De l’altra, dilluns els nois i noies de 5è i 6è coneixeran què és la biomassa i per què s’utilitza en uns tallers sol·licitats per l’Ajuntament en el marc de la Setmana Europea de l’Energia.

Aquestes dues accions també tenen el suport de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 18.11.2021 | 09:16