Les Festes de l’estiu comptaran de nou amb el Punt lila després de l’èxit de la Festa Major

Dimecres, 20 de juliol de 2022 a les 14:14

Més de 220 persones van passar-hi al maig per buscar informació, assessorar-se i compartir experiències

Castellví de Rosanes va estrenar l’experiència del Punt lila la passada Festa Major de Sant Isidre i va ser tot un èxit: més de 220 persones de diferents edats s’hi van acostar en algun moment. Aquest dissabte 23 de juliol, i en el marc de les Festes de l’estiu, el Punt lila tornarà a ser present durant la nit. En aquest espai, s’hi podrà trobar informació i orientació en temes com l’educació sexual, la perspectiva feminista i la diversitat sexual i de gènere, material de sensibilització i prevenció i també jocs i un punt amb materials divertits com petits adhesius brillants per a la cara i el cos i pintures fluorescents.

El Punt lila de les Festes de l’estiu serà la nit de dissabte a l’entorn de la pista del CCR, on hi ha programada la festa de la cervesa, un concert i un final de festa jove amb DJ Casqui, una discjòquei feminista. La dinamització del Punt lila serà a càrrec de l’experta Laura Zalacain, la mateixa professional que va atendre l’espai durant la Festa Major.

El Punt lila també és un lloc segur on qualsevol persona que sigui víctima d’una agressió té un espai de suport on adreçar-se. 

Més de 220 persones de totes les edats
“El balanç que fem del Punt lila de la Festa Major és molt positiu, ja que per una banda vam aconseguir que hi passessin més de 200 persones i que fos un espai dinàmic de sensibilització, amb participació de totes les edats i de molta gent jove i infants, també. I de l’altra, no vam haver d’atendre cap persona víctima d’agressions masclistes ni LGTBIfòbiques”, assenyala la regidora de Polítiques feministes i diversitat sexual i de gènere, Vicky Castellanos Núñez. 
 

El Punt lila de la Festa Major va despertar gran curiositat no només en els i les joves, sinó també en infants i les seves famílies i persones adultes, tant dones com homes. El divendres de Festa Major hi van passar 106 persones, mentre que dissabte la xifra va pujar fins a les 121, amb una forta presència aquell dia de nois i noies menors d’edat. Un dels valors que més s’ha destacat per part de les professionals que van atendre el Punt lila és l’interessant diàleg intergeneracional que es va establir.
Les temàtiques que més es van atendre en matèria de prevenció i sensibilització van ser les de menstruació i cures; descoberta del cos, creixement, transformació i canvi; LGTBIQA+, i sexualitat en els seus diferents vessants -tant relacions sexuals com autoconeixement.  

En el transcurs de la Festa Major no es va detectar cap agressió masclista ni LGTBIfòbica. Des del Punt lila sí que es va cridar l’atenció, però, a algunes persones per haver fet comentaris masclistes o bé homòfobs i se les va interpel·lar amb una actitud pedagògica per evitar que es repetissin aquestes situacions.

Darrera actualització: 20.07.2022 | 14:15