Les mascaretes tornen a ser obligatòries als centres sanitaris i sociosanitaris

Dilluns, 8 de gener de 2024

A les farmàcies es recomana dur-la, així com a qualsevol persona amb símptomes respiratoris en espais compartits

L’ús de mascaretes torna a ser obligatori temporalment a tots els centres sanitaris i sociosanitaris. Així, doncs, caldrà dur-les fins a nova ordre als consultoris, als CAP, als CUAP i també als hospitals, davant l’elevada taxa de transmissió de malalties respiratòries com la grip i la covid-19 i també els refredats.

En el cas de les farmàcies, el seu ús és únicament recomanat, així com també és recomanat a les residències de la gent gran si apareixen símptomes compatibles amb alguna malaltia respiratòria. Pel que fa a la població en general, a totes aquelles persones que presentin algun tipus de símptoma de refredat, grip o covid-19 se’ls recomana que es posin mascareta en cas que hagin d’estar en espais compartits amb altres persones.

D’altra banda, qui no s’hagin vacunat aquest any contra la grup i la covid-19, sobretot si és part de col·lectius especialment vulnerables, pot contactar amb el seu centre de salut per demanar cita per a la vacunació. Dins d’aquests col·lectius vulnerables hi ha les persones de més de 60 anys, les embarassades, les persones que treballen en centres sanitaris i sociosanitaris i aquelles que tenen algun tipus de malaltia crònica, entre d’altres. 

Darrera actualització: 9.01.2024 | 11:11