Les mesures de prevenció de la COVID-19 es prorroguen una setmana més a Catalunya i s'habiliten punts per a primeres dosis de vacuna sense cita prèvia

Divendres, 3 de setembre de 2021 a les 12:30

Castellví registra un sol cas en els darrers set dies

La Generalitat ha decidit prorrogar una setmana més, fins al 10 de setembre, les mesures de prevenció de la COVID-19 que s'han estat aplicant des de fa unes setmanes per revertir la cinquena onada de la pandèmia.

D'altra banda, aquelles persones que estiguin en les franges d'edat cridades a vacunar-se i encara no ho hagin fet, per posar-se la primera dosi tenen també l'opció d'acudir a algun dels punts de vacunació sense cita prèvia habilitats per Salut. Un d'ells està situat al Centre Cultural de Martorell.

Les principals mesures de prevenció que s'apliquen fins al 10 de setembre són les següents:

  • Trobades socials i familiars limitades a 10 persones, tant en l'àmbit públic com privat. 
  • No es pot menjar ni beure en grup en espais públics (excepte activitats de lleure educatiu i sortides escolars).
  • La restauració, l'esport i la cultura han de tancar a les 00.30h com a molt tard.
  • No es poden fer activitats de ball en restauració i locals de lleure.
  • No es pot fumar a una distància inferior a 2 metres de persones no convivents.
  • La mascareta segueix essent obligatòria en espais tancats, transport i també a l'aire lliure sempre que no es pugui mantenir una distància mínima d'1,5 metres amb persones no convivents. Es recomana, però, dur-la sempre a la via pública, malgrat que hi hagi distància suficient, perquè la circulació del virus encara és alta.

Situació epidemiològica a Castellví i el Baix Llobregat Nord

A Castellví de Rosanes, i segons dades del portal Aquas de la Generalitat, actualment només hi ha un cas actiu de COVID-19 detectat els darrers dies (consulta 03/09/2021 a les 08.45h).

Pel que fa al Baix Llobregat Nord, les dades epidemiològiques han millorat respecte de la setmana passada. Si bé el risc de rebrot encara és molt alt, ja se situa de nou per sota dels 200 punts, un nivell que no assolia des de finals del mes de juny. La taxa de reproducció del virus (quantes persones es contagien a partir de cada cas) es manté per sota de l'1 i és de 0,79 segons les darreres dades (Salut/Dades COVID consulta 03/09/2021 a les 09.54h). Hi ha 26 persones de la comarca ingressades per causa del coronavirus.

Darrera actualització: 06.09.2021 | 11:37