Les mesures de prevenció del coronavirus es mantindran sense grans canvis fins al 8 de maig

Divendres, 30 d'abril de 2021 a les 15:00

La situació epidemiològica a Castellví de Rosanes continua estable, mentre el Baix Llobregat Nord empitjora

Les mesures vigents de prevenció del coronavirus a Catalunya es mantindran sense grans canvis fins al dissabte 8 de maig, inclòs. La Generalitat així ho ha anunciat avui al migdia, indicant petites modificacions en alguns aspectes a partir de dilluns 3 de maig, com l'aixecament de les restriccions horàries vespertines en l'ús de parcs infantils i jardins públics.

El confinament nocturn es manté vigent de 22 a 06h cada dia, inclòs durant el dissabte 8 de maig.

El dia 9 de maig a les 00.00h deixarà d'estar en vigor l'estat d'alarma.
Durant la primera setmana de maig és de preveure que puguin saber-se amb més detalls les mesures d'aplicació a partir del 9 de maig a Catalunya.
Per ara, la Generalitat ha anunciat que la restauració podrà obrir fins les 11 de la nit el dia 9 de maig, mantenint els aforaments vigents.

Situació a Castellví de Rosanes i el Baix Llobregat Nord

A Castellví de Rosanes la situació epidemiològica segueix sense grans canvis respecte la setmana passada. Hi ha un nou cas confirmat, que és l'únic cas actiu registrat al municipi (dades Aquas Gencat consulta 30/04/2021 a les 14.00h).
Pel que fa a l'escola Mare de Déu de Montserrat, durant la setmana tots els grups han pogut fer classe a l'aula.

Les dades del Baix Llobregat Nord són pitjors que les de la setmana passada. Amb les darreres informacions publicades, el risc de rebrot a la zona és de 289 punts -dijous 22/04 era d'uns 220- i la velocitat de reproducció del virus és d'1,15, que vol dir que l'epidèmia creix a la zona (Salut/Dades COVID consulta 30/04/2021 a les 14.20h). Actualment hi ha una trentena de persones del Baix Llobregat Nord que són a l'hospital per causa de la COVID-19.

Vacunació

Les persones interessades en conèixer els diferents processos de vacunació que s'estan duent a terme per part de les autoritats sanitàries poden adreçar-se al web específic de vacunació del Canal Salut.
Al conjunt del Baix Llobregat Nord les persones amb una dosi de vacuna ja són més de 34.000, i gairebé 14.000 amb les dues dosis ja posades.

Darrera actualització: 07.05.2021 | 08:34