Les nits de Festa Major Castellví posarà en marxa el servei de ‘Punt lila’ a l’entorn de la plaça

Dimecres, 25 de maig de 2022 a les 10:50

L’atendran professionals que oferiran informació, material de sensibilització i prevenció i un espai segur per a les dones i el col·lectiu LGTBI

Castellví de Rosanes estrenarà aquesta Festa Major de Sant Isidre el servei de ‘Punt lila’, un espai atès per professionals on s’oferirà informació, materials de sensibilització i prevenció i, també, un espai segur en cas que alguna persona sigui víctima d’alguna agressió (sexista, sexual, física o bé per raó d’identitat sexual i/o de gènere). El ‘Punt lila’ estarà situat a l’entorn de la plaça del poble tant la nit de divendres a dissabte, quan hi haurà el ball de Festa Major, com també la de dissabte a diumenge durant la ‘Nit jove’ i oferirà suport i informació des d’una perspectiva feminista i contra la lgtbifòbia.

La regidora de Polítiques feministes i de diversitat sexual i de gènere, Vicky Castellanos Núñez, fa ressaltar que “és important que, en el transcurs de les activitats populars, l’espai públic sigui segur tant per a les dones com per al col·lectiu LGTBI”. El ‘Punt lila’ s’encarregarà d’aquestes tasques d’educació i sensibilització i, també, de punt de referència davant d’eventuals incidents.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes disposa des del gener del 2020 d’un protocol d’actuació contra les agressions sexistes i/o per expressió de gènere en entorns d’oci. En complementarietat al protocol, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes va adquirir la infraestructura del ‘Punt lila’ amb la intenció de posar-lo en marxa durant la Festa Major del 2020. La irrupció de la pandèmia, però, va impedir l’estrena del ‘Punt lila’, que aquest 2022 sí que sortirà al carrer coincidint amb la recuperació del lleure nocturn, que tant al maig del 2020 com del 2021 no estava permès per les mesures de prevenció de la COVID-19.

Les professionals que atendran el ‘Punt lila’ estaran a disposició de tothom per a consultes i orientació, per escoltar vivències i respondre preguntes sobre temes relacionats amb l’educació sexual, i tot allò relacionat amb la perspectiva feminista i de diversitat sexual i de gènere amb l’objectiu d’evitar i transformar les violències masclistes i patriarcals.

El desplegament del protocol d’actuació contra les agressions sexistes i/o per expressió de gènere en entorns d’oci comptarà, a més del ‘Punt lila’, amb l’acció coordinada d’altres efectius municipals presents a la Festa Major, especialment aquells dedicats a l’ordre públic i l’atenció social.

Darrera actualització: 25.05.2022 | 11:03