Les obres de millora dels polígons de Castellví finalitzen amb actuacions en la xarxa d’aigua, l’enllumenat i l’asfalt

Dijous, 20 de maig de 2021 a les 13:20

L’objectiu de la intervenció feta és incrementar la competitivitat d’aquests espais i s’ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona

Les obres de millora dels polígons de Castellví, el Rosanes i el de Ca n’Abat, han finalitzat havent realitzat actuacions en la xarxa d’aigua, en l’enllumenat dels accessos i en l’asfaltatge. L’objectiu de la intervenció ha estat incrementar la competitivitat d’aquests espais per tal de reforçar la posició de les empreses i negocis que ja hi estan instal·lats i també atraure noves activitats econòmiques a les zones industrials del municipi. La intervenció ha comptat amb suport econòmic de la Diputació de Barcelona a través d’una subvenció de 687.000 euros.

El gruix de les actuacions s’han dut a terme al polígon Rosanes, que és el més gran dels dos espais industrials de Castellví. A partir de mitjan gener, i fins al mes de març, es va actuar per a la millora de la xarxa d’aigua de la zona, que havia quedat obsoleta amb el pas dels anys. A la part de dalt del polígon s’han posat canonades de més diàmetre i nous hidrants, i a la part baixa, la intervenció s’ha centrat sobretot en la xarxa d’hidrants.

Pel que fa a l’enllumenat, i tant a un polígon com a l’altre, s’han instal·lat als accessos uns sistemes intel·ligents amb detecció de presència i regulació de flux de llum, que fan que aquest s’incrementi en detectar moviment. En el cas del polígon de Ca n’Abat, a més, aquesta intervenció en l’enllumenat d’accés ha permès il·luminar un espai que fins ara estava a les fosques –no hi havia llum a l’entrada de la zona industrial. Aquesta intervenció s’ha fet amb alimentació d’energia solar (en el cas del PI Rosanes s’alimenten de la xarxa elèctrica convencional).

Finalment, les millores han inclòs també l’asfaltatge i reposició de la pintura vial al carrer de França i l’Av. d’Europa del PI Rosanes, abastant un total de 8.000 metres quadrats de nou paviment. Aquests treballs es van realitzar en horari nocturn per no afectar les activitats econòmiques de la zona.

Les obres de millora de la xarxa d’aigua i l’enllumenat han estat a càrrec de l’empresa Artífex Infraestructuras SL i l’asfaltatge, d’Asfaltos Barcino SL. 

Darrera actualització: 20.05.2021 | 13:29