Les obres de reparació de la façana de l’ajuntament comencen per la plaça d’Europa

Dijous, 15 de febrer de 2024

Els treballs s’allargaran uns mesos i l’edifici es repintarà d’acord amb la carta de colors del poble i prèvia enquesta ciutadana

La façana de l’ajuntament de Castellví de Rosanes es repararà els pròxims mesos de forma integral, començant per la plaça d’Europa i avançant per les façanes que donen al carrer de la Parra i a la plaça del poble. Els treballs s’han iniciat aquesta setmana. En el marc d’aquesta actuació, es repintarà tot l’edifici d’acord amb la carta de colors del poble perquè estigui en consonància amb les façanes del voltant. La ciutadania tindrà la darrera paraula per escollir el color el definitiu de l’edifici a través d’una enquesta ciutadana que tindrà lloc en pròximes setmanes, i durant la qual es podran veure les mostres dels possibles colors aplicats a la mateixa façana.

Ara fa un temps, el despreniment d’un tram d’arrebossat del cantó del carrer de la Parra va obligar a sanejar un tram de façana i a posar-hi una xarxa provisional. Per evitar que hi hagi afectacions similars en d’altres parts de l’edifici, se sanejaran totes les façanes, els balcons i les cornises, i també se substituiran les peces de pedra de la part baixa que s’hagin fet malbé amb el pas dels anys. Finalment, es repintarà tot l’edifici amb el color escollit a través de l’enquesta ciutadana, en la qual podran participar tots els veïns i veïnes de 16 anys en endavant.

Afectacions a la via pública
En diferents fases dels treballs, s’aniran tancant els espais on s’actuï. A la plaça d’Europa, es deixarà habilitada la zona de la rampa per accedir al Casal, mentre que al carrer de la Parra, quan s’hagin de muntar bastides, es traurà temporalment l’aparcament de la zona.
Pel que fa al servei de Bibliobús, que cada dimecres aparca al costat de l’Ajuntament, i a la parada del bus de línia, no es preveuen d’entrada més afectacions que els desplaçament uns pocs metres dels vehicles, en els moments que pugui haver-hi treballs a la cantonada del C. Parra amb la plaça del poble.

L’obra ha estat adjudicada a l’empresa Tècnics en aplicació de pintures aplicades SL per import de gairebé 69.700 euros, IVA inclòs.

Darrera actualització: 15.02.2024 | 15:07