Les obres de reurbanització del carrer del Castell de Sant Jaume, al Taió, comencen per la xarxa d’aigua

Dijous, 19 de maig de 2022 a les 10:44

Les actuacions de gran abast inclouran també part del de Pla de Matamoros, i s’asfaltarà el de les Soleies

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ja té en marxa les obres de reurbanització del carrer del Castell de Sant Jaume, al barri del Taió, una de les actuacions prioritàries del mandat atès l’estat de conservació d’aquest vial i de les seves infraestructures de serveis. L’obra que ara comença inclourà també la reurbanització de part del carrer de Pla de Matamoros -des de la zona esportiva Dra. Boada fins a la cruïlla amb els carrers de les Soleies i del Castell de Sant Jaume. A més, es preveu l’asfaltatge de tot el carrer de les Soleies.

La reurbanització s’ha adjudicat a la unió temporal d’empreses (UTE) SGAB TAGOINSA per un import que supera els 400.000 euros, IVA inclòs. L’alcalde, Adrià Camino, assenyala que aquesta és una obra que “s’havia de fer perquè entenem, i sempre ho hem comentat tant amb el veïnat com a nivell de l’equip de govern, que era un dels pitjors carrers que hi havia al municipi” i afegeix que “no es tracta de fer-hi una petita actuació, sinó una reurbanització, amb obres a l’asfalt, a la xarxa d’aigua i de clavegueram i en alguns trams de voreres”.

Els treballs han començat aquesta setmana per la xarxa d’aigua, concretament a la cruïlla dels tres carrers on s’intervindrà. La intervenció a la xarxa d’aigua de la zona té per objectiu poder incrementar la pressió i també inclourà la instal·lació de quatre hidrants contra incendis.
Aquestes primeres actuacions implicaran alteracions temporals de l’estacionament, per trams. Més endavant, quan es comenci a substituir l’actual clavegueram del carrer del Castell de Sant Jaume i el del tram que es reurbanitza del C/Pla de Matamoros, sí que es produiran talls de major envergadura, ja que s’ha de fer una rasa a una fondària important per instal·lar el nou col·lector.

La reurbanització contempla també l’asfaltatge de tot l’àmbit una vegada acabades les intervencions en la xarxa d’aigua i el clavegueram, incloent també l’asfaltatge del carrer de les Soleies, que és a tocar dels dos anteriors. Alguns trams de vorera que estan especialment malmesos també s’arranjaran en el marc d’aquestes obres.

Per al finançament de les obres, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes compta amb el suport econòmic d’una subvenció de la Diputació de Barcelona -Programa general d’inversions- i també d’una del Consell Comarcal del Baix Llobregat -PRI del Programa comarcal de suport per un nou impuls econòmic i social.

Darrera actualització: 19.05.2022 | 10:46