Les obres per reconvertir l’edifici gran de l’escola vella en centre social ja s’han adjudicat

Dimarts, 26 de juliol de 2022 a les 14:28

Els treballs es preveu que comencin al setembre i l’actuació té un cost de gairebé 565.000 euros, IVA inclòs

Accedeix a l'àudio de la sessió del ple de juliol en aquí (enllaç extern)

El ple municipal de Castellví de Rosanes va adjudicar ahir dilluns, en la sessió ordinària de juliol, les obres per reconvertir l’edifici gran de l’escola vella en centre social. Aquesta actuació és la fase 2B dels treballs que s’estan fent des de fa uns anys per transformar l’antic recinte escolar en centre social i piscina. Mentrestant, les obres de construcció de la piscina, que van començar a la primavera, segueixen el seu curs.

La reconversió de l’antic edifici gran de l’escola en centre social implicarà la transformació de l’espai per ubicar-hi els vestuaris de la piscina, sales polivalents i un espai de restauració. L’empresa adjudicatària de les obres ha estat Construccions Successors de A. Vives SL per un import de gairebé 565.000 euros, IVA inclòs.

L’objectiu és que el futur centre social pugui esdevenir un dels espais de referència per als veïns i veïnes de Castellví de Rosanes. L’alcalde, Adrià Camino, recorda la importància d’aquesta actuació, ja que “amb aquesta última fase d’obres no només completarem el que és el recinte en sí, sinó que també guanyarem un centre social, que és una tipologia d’equipament que ara mateix Castellví no té, i que està pensat com a punt de trobada on compartir activitats, vivències i lleure”.

L’adjudicació de la fase 2B de les obres es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern -Endavant Castellví i Junts per Castellví- i l’abstenció de Fem Poble-ERC. A pregunta de Joan Carles Ventura, regidor de Fem Poble-ERC, l’alcalde va explicar que l’empresa adjudicatària té ara 15 dies per signar el contracte, i que les obres es preveu que comencin a primers de setembre. El termini d’execució és de nou mesos, de manera que estarien enllestides a l’inici del proper estiu.

La posada en servei de piscina i edifici serà conjunta, ja que malgrat que la piscina estarà acabada abans, per raons de seguretat no es podrà donar accés a tot el recinte fins que l’obra de l’edifici gran no estigui acabada.

La piscina ja pren forma

La part de la piscina, situada al pati de l’antiga escola, ja pren forma. El vas petit està completament enrajolat, i el gran, que ja té la forma feta i les instal·lacions, s’està començant a enrajolar. També s’està treballant en el paviment antilliscant que envoltarà els dos vasos.

La piscina gran és de 17 metres de llargada per 9 d’amplada, i amb una profunditat màxima d’1,5 metres. La infantil, que és de poca fondària, fa 5x9 metres i és paral·lela al vas gran.

Un cop enrajolats, els vasos s’aniran omplint per comprovar tant l’estanqueïtat del conjunt com també el funcionament de tota la maquinària associada.

El cost de les piscines és d’uns 413.000 euros, IVA inclòs.

Per al finançament de les dues darreres fases d’obres (2A i 2B), l’Ajuntament de Castellví de Rosanes compta amb suport econòmic del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya. A banda, també s’han utilitzat diners provinents del romanent de tresoreria de l’Ajuntament (estalvis) per finançar les obres i per a la fase 2B de l’edifici s’ha demanat addicionalment un crèdit a interès zero a la Diputació de Barcelona, que es començarà a pagar el 2023.

Darrera actualització: 29.07.2022 | 10:49