Les tovalloletes llançades al WC han provocat un gran embús al clavegueram en una arqueta situada entre el Taió i el nucli antic

Dimecres, 14 d'abril de 2021 a les 15:00

El tap ha fet sortir a superfície aigua residual que havia d’anar a la depuradora i s’ha detectat per un avís veïnal

Les tovalloletes llançades al WC han provocat un gran embús al clavegueram en una arqueta situada entre el Taió i el nucli antic, pocs metres més avall de la carretera C-243b. El tap ha fet sortir a la superfície aigua residual que havia d’anar a la depuradora i arran d’aquest fet s’ha pogut detectar el problema. Des de l’Ajuntament de Castellví es recorda que les tovalloletes s’han de llençar sempre a la paperera, ja que si es llencen al WC no es dissolen i acaben causant taps al clavegueram, amb el perjudici ambiental i econòmic que això representa.

Un veí de Castellví va alertar l’Ajuntament que hi havia aigua residual a prop d’una de les estacions de bombament de la xarxa de clavegueram, fora de la zona urbana. Arran d’aquest avís, l’Ajuntament va revisar ahir l’àrea afectada i en veure l’aigua residual en superfície va decidir que a primera hora del matí d’avui s’hi enviaria amb urgència una màquina per mirar l’arqueta situada en aquest punt. Quan s’ha començat mirar el terreny, s’ha vist que l’arqueta –vinculada al col·lector que porta les aigües domèstiques a la depuradora– era plena d’aigua. Els Serveis tècnics municipals han avisat immediatament els responsables de la depuradora de Castellví de Rosanes perquè valoressin l’abast del problema. El tècnics de la depuradora –infraestructura que depèn de la Generalitat– han inspeccionat l’arqueta inundada i han vist que estava taponada per tovalloletes, moment en què han posat en marxa el dispositiu per netejar-la i restablir el pas de l’aigua pel col·lector.

Darrera actualització: 16.04.2021 | 13:56