Les trobades familiars i socials s'amplien a partir de dilluns a un màxim de 10 persones

Divendres, 21 de maig de 2021 a les 11:00

Els equipaments esportius no vigilats es podran tornar a fer servir la setmana que ve després de set mesos tancats

La Generalitat ha anunciat les mesures de prevenció de la COVID-19 que entraran en vigor dilluns 24 de maig i que s'allargaran fins al 6 de juny, inclòs. Una de les principals novetats és que les reunions familiars i socials s'amplien fins a 10 persones no convivents.

També es permet la reobertura, a partir de dilluns, dels equipaments esportius sense supervisió. Aquesta mesura suposarà que a partir del dia 24 es podran tornar a utilitzar espais esportius de Castellví de Rosanes que eren tancats des de l'octubre per ordre de la Generalitat.

Pel que fa a la restauració, i per indicació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, s'ha avançat l'aplicació de diferents mesures previstes per dilluns, de manera que ja es pot obrir fins a la mitjanit a la restauració, l'aforament interior passa a ser del 50% i les taules poden ser de sis persones no convivents. També es pot consumir a la barra sempre que hi hagi 1,5 metres de distància entre persones.

La distància entre persones de taules diferents es manté com fins ara a 2 metres.

Dilluns 24 de maig entraran en vigor altres mesures com l'ampliació de l'aforament al comerç fins al 50% i també de les activitats culturals fins al 70%.

Actualització de dades epidemiològiques a Castellví i el Baix Llobregat Nord

Des de finals de la setmana passada, a Castellví de Rosanes només s'ha registrat un nou cas positiu de COVID-19. Actualment hi ha quatre casos actius al municipi, que han estat diagnosticats al llarg dels darrers 15 dies (Aquas Gencat consulta 21/05/21 a les 10.00h).

A l'escola Mare de Déu de Montserrat no hi ha cap grup confinat i tots els nivells han pogut seguir les classes des del mateix centre amb total normalitat.

Al Baix Llobregat Nord, les darreres dades dibuixen una situació millor la de la setmana passada. El risc de rebrot està per sota del 100 punts i la velocitat de reproducció del virus baixa i és a 0,61 (Salut/Dades COVID consulta 21/05/2021 a les 10.30h).

Darrera actualització: 25.05.2021 | 08:23