Les trobades socials i familiars es tornen a limitar a un màxim de 10 persones

Divendres, 16 de juliol de 2021 a les 09:00

Actualitzada a els 14.14h de divendres 16 de juliol

A partir del 15 de juliol i fins al dia 23 d'aquest mes, entren en vigor les noves mesures de contenció de la COVID-19 decretades per la Generalitat. Entre aquestes, hi ha el retorn de la limitació a 10 persones en les trobades socials i familiars, tant en l'àmbit públic com en el privat.

  • Pel que fa a les activitats culturals, esportives i restauració, entre d'altres, s'avança l'hora de finalització a les 00.30h.
  • També s'elimina la possibilitat de consumir menjar o beure en grup en espais públics habilitats (llevat d'activitats socioeducatives, escolars i de lleure educatiu).
  • Els aforaments en la restauració a terrasses es mantenen al 100% i amb taules de màxim 10 persones i a l'interior, al 50% i taules d'un màxim de 6 persones.
  • En relació amb l'ús de la mascareta, es recomana dur-la posada sempre, malgrat que a l'aire lliure no sigui obligatòria si es pot mantenir la distància.

Confinament nocturn

A partir de la matinada de divendres a dissabte es preveu l'entrada en vigor del confinament nocturn diari de 01 a 06h, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi donat l'aval a aquesta mesura per prevenir la COVID-19.

El confinament nocturn afectarà 161 municipis catalans. A la zona nord del Baix Llobregat abasta els municipis més grans.

L'Ajuntament de Castellví de Rosanes està valorant la possibilitat de poder ser inclòs en aquesta mesura malgrat no tenir més de 5.000 habitants.

Dades epidemiològiques

A Castellví de Rosanes, els casos actius de COVID-19 són actualment 25, que han estat diagnosticats els darrers 14 dies (Aquas Gencat consulta 16/07/21 a les 13.30h).

Al conjunt del Baix Llobregat Nord, el risc de rebrot segueix molt alt i se situa encara en xifres màximes. Ha baixat, però, la velocitat de reproducció del virus respecte de la setmana passada, i ara és d'1,68 (fa uns dies superava el 3). La mitjana d'edat de les persones contagiades segueix per sota dels 30 anys i hi ha 9 persones ingressades.

Darrera actualització: 19.08.2021 | 11:28