L'incendi ja està estabilitzat i es desconfinen els barris del Taió, Can Sunyer i Valldaina

Dimecres, 14 de juliol de 2021 a les 22:40

L'incendi forestal que ha afectat des d'ahir els termes de Castellví de Rosanes i Martorell ja s'ha donat per estabilitzat. Així, els veïns i veïnes del Taió, Can Sunyer i Valldaina deixen d'estar confinats als barris i ja poden entrar i sortir de la zona. On no és pot accedir és al bosc.

Els Bombers tindran 18 vehicles d'aigua durant tota la nit per vigilar el perímetre i actuar en cas necessari. S'espera poder donar l'incendi per controlat demà a la tarda. 

L'alcalde, Adrià Camino, la regidora de Serveis, Vicky Castellanos Núñez, i la de Seguretat Ciutadana, M. Carmen Pérez, han pogut acompanyar alguns dels veïns evacuats en el retorn als seus domicilis i veure sobre el terreny la situació.

L'alcalde ha elogiat el "treball gairebé quirúrgic" dels Bombers un cop visitada la zona, on no hi ha afectacions de foc a les cases. Ara, afegeix Camino, "el gran repre és recuperar el patrimoni natural devastat. És una gran pèrdua. He parlat amb el diputat Josep Tarín de la Diputació de Barcelona i demanaré una reunió amb els Ajuntaments limítrofs amb Castellví per parlar-ne".

L'Ajuntament, fa ressaltar l'alcalde, "està a disposició de tots els veïns i veïnes per resoldre qualsevol casuística que puguin tenir derivada de l'incendi".

Camino vol agrair "als Ajuntaments de Sant Andreu de la Barca, Martorell, Sant Esteve Sesrovires la seva col·laboració i suport, així com també a de la resta de municipis que han ofert el seu ajut" i la tasca feta durant tot l'operatiu per "Bombers, Mossos, Protecció Civil, ADF d'altres muncipis que han acudit al foc, Guàrdia municipal de Castellví i Policies Locals, Guàrdia Civil, Diputació, persones voluntàries, i la feina de tot el personal municipal de l'Ajuntament de Castellví i regidors i regidores i a tothom que en les darreres 24h s'ha posat a disposició i ha ofert el seu suport".

Demà a les 6 del matí, quatre camions cisterna és previst que reomplin el dipòsit que abasteix Can Sunyer i Valldaina.

Darrera actualització: 14.07.2021 | 23:37