L'increment de nous casos de coronavirus a Castellví s'alenteix, tot i que el risc de rebrot segueix molt alt

Divendres, 19 de març de 2021 a les 12:00

El creixement sostingut de nous casos de coronavirus a Castellví que va iniciar-se el dia 5 de març ha frenat els darrers dies, tot que encara es registren nous positius. Des de divendres passat hi ha ha quatre casos confirmats de noves persones contagiades (Aquas Gencat consulta 19/03/2021 a les 11.20h).

Pel que fa a l'escola, durant tota aquesta setmana hi ha hagut un grup confinat, segons les dades del departament d'Educació (Traçacovid consulta 19/03/2021 a les 11.10h).

És important per això no relaxar les mesures de prevenció per no generar un nou increment sobtat de casos i evitar contactes amb gent que no veiem habitualment.

El confinament comarcal segueix vigent, amb l'excepció dels desplaçaments que es facin amb el grup bombolla de convivència (persones que viuen en diferents domicilis no poden desplaçar-se plegades fora de la comarca).
El confinament nocturn també segueix operatiu cada dia de 22 a 06h.

Vacunació a Castellví 

Pel que fa a l'avanç de la vacunació a Castellví, segueix l'administració del vaccí a persones grans dependents i el seu cuidador/ora principal. Des de l'ABS Martorell rural distribueixen equitativament les dosis que es van rebent entre els diferents municipis, fins a completar aquest grup. Posteriorment, i amb el mateix criteri, se seguirà amb els i les majors de 80 anys, segons que la responsable de zona va traslladar a l'Ajuntament.
L'alcalde, Adrià Camino, explica que el consistori ha posat a disposició del consultori les instal·lacions del Casal de la gent gran perquè es pugui utilitzar en el futur com a centre de vacunació, en el moment que es pugui fer una acció a més gran escala.

Situació oscil·lant al Baix Llobregat Nord

Pel que fa a les dades del municipis del Baix Llobregat Nord sobre l'avanç de la pandèmia oscil·len d'un dia a l'altre. La velocitat de contagi del virus està molt a prop de l'1 -en alguns dies per sobre- i vol dir que la pandèmia no acaba de recular i té risc de tornar a créixer.

En l'àmbit de Catalunya, la velocitat de propagació ha superat ja l'1 segons les darreres dades (Salut\Dades Covid consulta 19/03/2021 a les 11.30h), i això vol dir que l'epidèmia creix. Aquest fet és greu, ja que es podria desencadenar una nova onada si no torna a baixar per sota de l'1.

Darrera actualització: 23.03.2021 | 13:51