L'ús de la mascareta a l'aire lliure deixa de ser obligatori a partir del 26 de juny sempre que es pugui mantenir 1,5 metres de distància

Divendres, 25 de juny de 2021 a les 15:40

Seguirà havent-se de dur en espais interiors oberts al públic i al transport

L'ús de la mascareta tindrà nova regulació a partir del 26 de juny i ja no serà obligatòria a l'aire lliure sempre que es pugui mantenir 1,5 metres de distància amb persones amb qui no convivim. No obstant això, caldrà tenir-la sempre a mà per posar-se-la en cas que no es pugui mantenir aquesta distància, com per exemple en accedir a un carrer o zona molt concorreguts.

Als espais interiors oberts al públic i al transport segueix l'obligatorietat

En espais interiors d'ús públic o bé oberts al públic la mascareta seguirà essent obligatòria com fins ara.
Als mitjans de transport també seguirà essent obligatòria, igual que a les andanes i estacions que hi donin accés.
En cas d'esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure serà obligatòria també quan els/les assistents estiguin drets o bé, si estant asseguts, no es pot mantenir la distància d'1,5 metres.

Situació epidemiològica actual

A Castellví de Rosanes, segons dades del portal Aquas de la Generalitat (consulta 25/06/21 a les 15.30h) hi ha actualment tres casos actius de COVID-19, diagnosticats els darrers 14 dies.
Al conjunt del Baix Llobregat Nord, la situació ha millorat respecte de setmanes anteriors. La velocitat de propagació del virus ja torna a ser inferior a 1 amb les darreres dades disponibles i el risc de rebrot se situa per sota dels 100 punts (Salut/Dades COVID consulta 25/06/21 a les 15.40h). 
En xifres globals a Catalunya, la situació és de creixement de casos els darrers dies i el risc de rebrot ha tornat a superar els 100 punts. La velocitat de propagació del virus està per sobre d'1 (Salut/Dades COVID consulta 25/06/21 a les 15.40h).

Darrera actualització: 25.06.2021 | 16:00