L'ús del certificat COVID a restauració interior, gimnasos i visites a residències entra en vigor finalment aquest divendres

Dijous, 2 de desembre de 2021 a les 14:30

Castellví incrementa els casos positius de coronavirus, que són actualment tres

L'ús del certificat COVID per accedir a zones interiors d'establiments de restauració, gimnasos i residències de gent gran entrarà en vigor aquest divendres, 3 de desembre, després que la setmana passada la Generalitat suspengués temporalment la seva entrada en vigor. Aquest certificat acredita o bé la pauta completa de vacunació, o la recuperació de la COVID-19 diagnosticada per PCR en els darrers 6 mesos o bé haver-se fer una prova diagnòstica (PCR, test d'antígens) amb resultat negatiu en un laboratori homologat.

La mesura es mantindrà en els llocs on ja era obligatori abans presentar-lo (locals d'oci nocturn o celebracions amb ball en recintes tancats, com banquets, per exemple), i estarà en vigor com a mínim fins dijous dia 9 de desembre (inclòs).

El certificat COVID es pot descarregar a l'app i web La meva salut del departament de Salut de la Generalitat, i en el cas de les proves diagnòstiques negatives, també al web habilitat per a certificats de proves pel departament de Salut. La prova negativa PCR s'ha d'haver realitzat 72 hores abans com a màxim per ser vàlida, i el test d'antígens, 48h abans. Cal consultar prèviament al web del departament de Salut els laboratoris i centres homologats per fer aquestes proves i expedir el certificat.

S'incrementen de casos de COVID-19 a Castellví de Rosanes

Segons el portal Aquas de la Generalitat, a Castellví de Rosanes hi ha actualment tres casos actius de coronavirus detectats els darrers dies de novembre (consulta 02/12/2021 a les 09.09h).
A l'escola Mare de Déu de Montserrat, s'han hagut de confinar dues aules per casos positius. Aquesta tendència s'està donant a molts centres escolars d'altres municipis del Baix Llobregat Nord, que tenen algunes classes treballant des de casa per positius a les aules.

Situació al Baix Llobregat Nord i Catalunya

El Baix Llobregat Nord empitjora les dades epidemiològiques respecte la setmana passada. Actualment, i segons les darreres dades publicades al portal Salut/Dades COVID, el risc de rebrot al Baix Llobregat Nord és de 298 punts (fa una setmana era de 210) i la velocitat de propagació del virus ha pujat fins a 1,26 (respecte de l'1,10 de fa una setmana), i això vol dir que per cada 100 persones contagiades, se n'infecten 126 més -consulta de dades el 02/12/2021 a les 09.55h.

Al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot ha pujat força respecte de la setmana passada (és ara de 341 punts), i la velocitat de propagació del virus es manté gairebé estable, ja que tan sols ha variat 2 centèsimes. És actualment d'1,35 (Salut/Dades COVID consulta 02/12/2021 a les 09.57h). Hi ha gairebé 700 persones hospitalitzades per coronavirus a Catalunya, 148 de les quals a la unitat de cures intensives (UCI). 

Darrera actualització: 02.12.2021 | 14:38