Nou propostes ciutadanes passen a la fase de votació dels pressupostos participatius

Divendres, 16 de setembre de 2022 a les 14:40

Del 23 al 30 de setembre, el veïnat podrà triar quins projectes prioritza d’entre tots els presentats

Els primers pressupostos participatius de Castellví de Rosanes entren ara en la segona fase, que com la primera estarà marcada per la participació ciutadana. Del 23 al 30 de setembre un total de nou propostes presentades per veïnat i entitats se sotmetran a votació perquè els veïns i veïnes de Castellví prioritzin les actuacions a fer amb els 31.000 euros disponibles. Les nou propostes ciutadanes es podran conèixer a partir d’avui al web municipal i es presentaran també en sessions públiques els dies 23 i 24 de setembre.

L’alcalde, Adrià Camino, destaca que “és una molt bona dada que en la primera edició dels pressupostos participatius de Castellví de Rosanes s’hagin rebut deu propostes”. Per a Camino, “això és una mostra de la implicació de la ciutadania en la millora del municipi i des de l’Ajuntament no podem fer més que expressar un molt sincer agraïment a totes les persones que han dedicat el seu temps a pensar i presentar projectes, i també a totes aquelles que, de ben segur, participaran en aquesta segona fase” de votació.

L’alcalde fa un pas més enllà en la valoració, i afegeix que “els pressupostos participatius són una eina de participació directa, que no és la més habitual, però que és molt important, ja que les polítiques públiques no es fan només des de les institucions, sinó que és vital que la ciutadania hi pregui també part”.

Deu propostes rebudes, nou a votació
Del 15 de juny al 17 de juliol, l’Ajuntament va rebre deu propostes i projectes per millorar Castellví de la mà d’entitats i veïns i veïnes a títol individual o en grup. Durant l’estiu, se n’ha fet una primera revisió tècnica, econòmica i jurídica d’acord amb el reglament dels pressupostos participatius. En aquest procés de revisió, s’ha detectat que una de les propostes no podrà passar a la fase de votació, ja que coincideix amb un projecte que l’Ajuntament ja té en marxa. Les altres nou són les que es podran prioritzar amb la votació entre els dies 23 i 30 de setembre. 

Les propostes presentades són molt variades i provenen diferents barris de Castellví. Hi ha iniciatives per fer millores en equipaments cívics, espais esportius, carrers i places, zones de lleure i propostes de patrimoni.

Presentació i votació: del 23 al 30 de setembre
En aquesta segona fase, hi podran participar totes les persones empadronades a Castellví de Rosanes de 16 anys en endavant
Hi haurà dues sessions de presentació dels projectes: el divendres 23 a les 18.30h al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina i el dissabte 24 a les 18.00h al Casal (pl. d’Europa). En aquestes dues sessions ja es podrà començar a votar.
L’endemà, 25 de setembre, a la fira Tastets de vi també hi haurà un estand d’11 a 14h.
També es podrà tirar entre les propostes presentades del 27 al 30 de setembre de 8 a 15h a l’Ajuntament i dimarts 27 de 18 a 21h al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina, en horari d’atenció administrativa.

Procediment
Cada persona haurà de marcar a la butlleta un mínim d’un projecte de cada línia pressupostària (fins a 10.000 euros i de 10.001 a 20.000 euros) perquè la butlleta sigui vàlida. A partir d’aquí, si ho desitja, podrà seguir escollint més projectes que li agradin, a condició que tots sumats no passin de 31.000 euros (no cal esgotar el total de l’import si no es vol).

Recompte
El dilluns 3 d’octubre, a les 18.00h al saló de plens, es farà el recompte en un acte públic. Els projectes s’ordenaran per nombre de suports, de més a menys. Per executar els projectes es tindrà en compte tant aquest ordre -començant pel projecte amb més suport- com el pressupost de cada projecte, fins a esgotar, sense sobrepassar-los, els 31.000€ disponibles. Per la Fira de la tardor es donaran a conèixer les propostes finalistes una vegada aplicats aquests dos criteris.

Darrera actualització: 16.09.2022 | 14:46