Nova edició de la campanya d’esterilització i identificació de gossos i gats de l’entitat FAADA

Dilluns, 5 de febrer de 2024

Els centres veterinaris col·laboradors fan preus promocionals i cal inscriure’s al web de la fundació per gaudir-ne

Tenir gossos i gats a casa comporta un exercici de tinença responsable, i per donar suport a l’obligació d’identificar els animals amb un microxip i prevenir-ne problemes de salut i camades inesperades, a través de l’esterilització, la fundació FAADA engega una nova edició de la campanya ‘Soc responsable’. A través d’aquesta campanya, diferents centres veterinaris de Catalunya fan preus promocionals per a la implantació de xips, esterilització d’animals de companyia i vacunació. Per accedir a la campanya, cal donar-s’hi d’alta al web socresponsable.org, prèvia selecció del centre veterinari on es farà el procediment.

Una vegada dins del web, cal consultar la llista de centres veterinaris col·laboradors i quan trobem el centre que ens vagi millor o que ens quedi més a prop de casa, cal posar-s’hi en contacte a través d’un formulari que hi ha al mateix web per consultar els preus promocionals dels serveis. Quan es rebi la informació, si s’està d’acord amb els preus, cal omplir el formulari d’inscripció a la campanya (un per animal) i es rebrà un codi d’inscripció, que caldrà comunicar el dia del procediment (previ contacte amb el centre per concertar dia i hora i rebre el pressupost pel total dels serveis sol·licitats). Per a més informació, es pot contactar amb FAADA al 93.624.55.38 (ext. 3).

La identificació dels animals domèstics amb xip -gossos, gats i fures- és obligatòria per llei i, un cop feta, cal inscriure també obligatòriament l’animal al cens municipal. A més, aquest gest cívic servirà, en cas que es perdin o s’escapin, per recuperar-los més aviat. Per la seva part, amb l’esterilització es contribueix a evitar camades imprevistes que puguin derivar en futurs abandonaments per no poder-se fer càrrec de tants animals, i al mateix temps es prevenen patologies tant en gossos com en gats .

La tinença responsable és un exercici que beneficia els mateixos animals i les seves famílies i alhora el conjunt de la societat ja que contribueix per una banda al benestar i millor salut dels gossos i gats i, de l’altra, redueix la despesa pública en la recollida i cura de gossos i gats abandonats i de colònies de gats ferals. En aquest segon cas, també es facilita la feina de les associacions col·laboradores amb l’administració, com Beka en el cas de Castellví, on persones voluntàries dediquen nombroses hores, esforços i recursos en tenir cura de les colònies felines.

Darrera actualització: 5.02.2024 | 11:49