Quart desplegament del 5G a la zona de Castellví de Rosanes que pot afectar la TDT

Dimarts, 20 de desembre de 2022 a les 10:42

Les operadores de telefonia han habilitat un servei de suport ciutadà en cas d’incidència amb la recepció de la televisió

Els serveis de telefonia 5G i 4G s’estan estenent progressivament i en diferents fases durant aquest 2022. Els pròxims dies, i segons que ha informat a l'Ajuntament el servei de suport Llega 700, es produirà un nou desplegament que afecta la zona de Castellví de Rosanes, el quart d'enguany després dels dels mesos de març-abril, agost i octubre. Aquest desplegament ha de permetre una millor connectivitat a zones rurals i a l'interior dels edificis, però pot tenir afectacions sobre la recepció de la TDT en alguns casos.

El desplegament de 5G i 4G es fa sobre la banda de freqüència de 700 i 800 MHz, que anteriorment ocupava la TDT. Per la seva proximitat amb les freqüències de la televisió, el desplegament pot comportar problemes en la recepció d'alguns canals. Per aquest motiu, les operadores de telefonia han establert els canals per gestionar de manera gratuïta les incidències en la TDT que pugui tenir la ciutadania en relació al canvi d'ús de les esmentades freqüències. La sol·licitud de solució a problemes en la TDT derivats de la implantació del 4G i 5G es podrà fer durant sis mesos.

Aquest desplegament no afectarà els serveis de televisió per Internet, fibra òptica o satèl·lit.

Llega700, servei de suport
Llega700 és la gestora encarregada d’atendre les incidències que detecti la ciutadania en la recepció de la TDT i quan procedeixi, instal·lar gratuïtament un filtre a l'antena o enviar-lo al domicili afectat per a la seva instal·lació. 

En cas de tenir algun problema derivat de la implantació del 5G i 4G a les esmentades freqüències, es pot trucar al telèfon gratuït 900 833 999 de dilluns a dissabte no festiu de 9 a 22h, enviar un correu a ayuda@llega700.es o accedir al web www.llega700.es i omplir el formulari corresponent. 

Si voleu comprovar els àmbits on ja s’està treballant en el desplegament dels serveis de 5G i 4G sobre la banda de 700 i 800 MHz (canals del 49 al 60 de la UHF) podeu accedir a https://www.llega700.es/contacto_mapa.php i consultar l’adreça que us interessi verificar.

Darrera actualització: 20.12.2022 | 10:43