Reobertura parcial a partir de dilluns d'alguns serveis i dades actualitzades del coronavirus a Castellví

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 00:00

Dilluns dia 23 de novembre es posa en marxa el primer tram del pla d'obertura anunciat per la Generalitat per reactivar progressivament l'activitat. Les mesures afecten alguns serveis i equipaments que han estat tancats les darreres setmanes per reduir la interacció social i, amb ella, el risc de contagi per coronavirus.

Recordeu la importància de dur la mascareta correctament posada, de mantenir la distància de seguretat i una bona higiene de mans
Ventileu també sovint els espais tancats per reduir riscos, malgrat que en alguns moments això pugui suposar una sensació tèrmica d'una mica de fred.

Què es manté igual?

- Activitats socials amb un màxim de 6 persones -> Consulta la informació sobre trobades segures.
- Confinament nocturn diari de les 22h a les 06h
- Confinament municipal de les 06h de divendres a les 06h de dilluns (no es pot sortir del terme municipal excepte pels motius expressament recollits a la normativa).
- Els parcs infantils només es poden fer servir fins les 20h. En el cas de Castellví, estan tancats de 20h a 08h. Per fer ús del parc infantil cal respectar les mesures de prevenció vigents.
- No es pot entrar ni sortir de Catalunya sense motiu justificat.

Què canvia a partir de dilluns 23?

- La restauració pot reobrir de 06 a 21.30h

  • A les terrasses amb distància mínima de 2 metres entre comensals de taules diferents. Màxim 4 comensals per taula o agrupació de taules (excepte grups bombolla).
  • Als interiors, màxim 30% de l'aforament i amb les mateixes normes quant a distància entre taules i límits de comensals.

- Cultura: reobertura de cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un màxim del 50% de l'aforament i 500 persones com a molt.

- Extraescolars. Es poden reactivar en els següents casos:

  • Activitats esportives no competitives organitzades en l'àmbit escolar.
  • Activitats extraescolars presencials organitzades pels centes educatius i fora d'ells, màxim de 6 alumnes per aula.
  • Activitats de l'àmbit del lleure educatiu a l'aire lliure, i aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim 6 persones.

A la imatge que acompanya aquesta notícia podeu ampliar la informació sobre les novetats a partir del dia 23. La informació més detallada la trobareu en aquest enllaç.

Darreres dades sobre la COVID-19

Des de dilluns dia 16, a Castellví de Rosanes s'ha registrat un nou cas de contagi confirmat (dades Aquas Gencat a les 10.00h del 20/11). L'avanç de la pandèmia al municipi segueix frenant, però cal no abaixar la guàrdia en les mesures de prevenció. Això serà especialment important a partir de dilluns per no retrocedir tot el que s'ha avançat les darreres setmanes. 
Quant a l'escola Mare de Déu de Montserrat, actualment ja no hi ha cap grup confinat segons les dades del departament d'Educació de la Generalitat.

Al conjunt del Baix Llobregat Nord, el risc de rebrot ha seguit baixant i avui se situa en 441 punts (Salut/Dades COVID 20/11/2020 - 10h). Encara és molt per sobre, però, del que seria recomanable. Qualsevol risc superior a 100 es considera alt. Pel que fa a la velocitat de reproducció (quantes persones pot contagiar una persona infectada de COVID-19), és de 0,84 al Baix Nord. Aquesta xifra convindria que baixés encara més. És important que estigui com més a prop del 0 millor, i sempre per sota d'1. 
La mitjana d'edat de les persones contagiades a la comarca segueix entre 38 i 39 anys.

Darrera actualització: 18.01.2021 | 11:40