Restricció de pas a les zones forestals de Castellví per l'elevat risc d'incendi

Dimecres, 11 d'agost de 2021 a les 21:24

Es mantindrà fins que la situació no millori

*Actualitzat el 12/08/21 amb resolució Generalitat (apartat enllaços)

Amb motiu de l'activació del Pla Alfa en nivell 3 en desenes de municipis de Catalunya, inclòs Castellví de Rosanes, l'Ajuntament ha decretat l'activació de Pla d'actuació municipal pel risc d'incendis amb l'establiment de la restricció de pas als accessos a les zones forestals.

Durant la jornada de dijous, la brigada i la guàrdia municipal procediran a senyalitzar amb cartells els accessos de camins públics afectats per les restriccions de pas. Als camins que no duguin a cap masia ni nucli habitat s'hi posarà addicionalment cita abalisadora. Es demana a la ciutadania que respecti les indicacions i no accedeixi a les zones boscoses.

Atès que es preveu que aquest risc elevat pugui prolongar-se fins al 20 d'agost, la restricció de pas a les zones forestals del terme es mantindrà tants dies com sigui necessari si les condicions meteorològiques no milloren i el risc no disminueix. 

Davant de la situació meteorològica de forta calor, es reitera una vegada més la necessitat d'extremar les precaucions en qualsevol entorn amb vegetació, fins i tot dins dels barris. En especial:

  • No llançar burilles de cigarreta
  • No realitzar treballs amb maquinària que pugui generar guspires
  • No utilitzar cap tipus de material pirotècnic

Durant l'activació del nivell 3 del Pla Alfa també es restringeix l'accés a alguns massissos d'arreu de Catalunya per motius de seguretat i pot haver-hi controls d'accés a entorns forestals. Posposeu les sortides al bosc per quan les condicions millorin. 

Prevenció dels cops de calor

En paral·lel, i com a mesura general per prevenir els cops de calor, eviteu sortir les hores centrals del dia si no és imprescindible i procureu que infants, gent gran i persones amb discapacitat es mantinguin correctament hidratades. Tingueu també cura del benestar de les mascotes, comproveu que tinguin aigua suficient i un lloc a l'ombra per resguardar-se.

Darrera actualització: 19.08.2021 | 11:16