S’adjudiquen les obres per instal·lar les plaques solars a la coberta de la pista poliesportiva

Dimarts, 12 de desembre de 2023

Formen part de la infraestructura per a la Comunitat Energètica de Castellví, juntament amb les que ja s’estan instal·lant en altres edificis públics

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ja ha adjudicat les obres per instal·lar les plaques solars a la coberta de la pista poliesportiva municipal, que formaran part també de la infraestructura generadora per a la futura Comunitat Energètica del municipi. Aquestes plaques se sumaran a les que s’estan instal·lant des de fa un mes aproximadament en d’altres edificis públics de Castellví de Rosanes. L’electricitat produïda a les plaques que hi haurà als diferents edificis públics alimentarà aquests mateixos equipaments amb energia neta i l’excedent que no s’utilitzi s’obrirà en un futur a l’accés del veïnat perquè pugui consumir energia verda a un preu reduït, a través d’una convocatòria pública on les famílies en situació de pobresa energètica es preveu que tinguin accés prioritari.

La instal·lació de la pista poliesportiva municipal, situada al carrer de Manel Fernández, és la de major potència nominal de totes les que es faran entre el 2023 i el 2024 a Castellví en la primera fase de la Comunitat Energètica, i tindrà més de 100 kWn (kilowatts nominals) de potència. La major complexitat d’aquesta instal·lació va fer que la primera licitació quedés deserta perquè cap de les empreses que van concórrer-hi van complir amb tots els requisits demanats. Ara, en la segona convocatòria, els treballs s’han adjudicat a la companyia Romur Renovables SL, per un import, amb IVA inclòs, de 199.255,54 euros.

En pròxims dies es preveu signar l’acta de replanteig perquè els treballs puguin començar al gener.

La primera fase de la instal·lació, molt avançada
El primer lot d’instal·lació de plaques solars
-que es va adjudicar a l’octubre per gairebé 252.000 euros amb IVA- inclou l’ajuntament, l’escola, el Centre Social, la nau de la brigada municipal, l’ajuntament vell i el Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina. La instal·lació de l’escola, que és la de major envergadura del lot, va ser la primera en acabar-se, i la darrera en finalitzar serà la del Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina, on finalment, per necessitats tècniques, les plaques aniran muntades sobre una pèrgola de 221 metres quadrats al pati del Centre Cívic, una pèrgola que al mateix temps servirà també d’aixopluc per a les activitats exteriors que es facin en el recinte. El disseny, construcció i legalització de la pèrgola està actualment en licitació per valor de gairebé 96.500 euros IVA inclòs, i es preveu que els treballs s’executin els primers mesos del 2024.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes va aconseguir a primers del 2023 una subvenció de 542.000 euros de la Diputació de Barcelona per posar en marxa la comunitat energètica local en règim d’autoconsum compartit, un suport obtingut gràcies al treball previ en el projecte executiu de la infraestructura que l’Ajuntament havia fet mesos abans, i que li va permetre presentar-se a la convocatòria de subvenció. 
 

Darrera actualització: 12.12.2023 | 14:46