S'elimina la mobilitat entre comarques de les bombolles de convivència a partir d'aquest divendres

Dijous, 8 d'abril de 2021 a les 12:00

Quatre casos nous de COVID-19 a Castellví de Rosanes la darrera setmana

La Generalitat ha anunciat que a partir d'aquest divendres, 9 d'abril, les bombolles de convivència ja no podran moure's entre comarques, tal com s'havia pogut fer les darreres setmanes. El motiu d'aquest canvi normatiu rau en l'increment de casos de coronavirus detectat els últims dies i l'augment de persones hospitalitzades, tant a planta com a les UCI dels hospitals catalans. El confinament comarcal estricte -llevat per causa justificada com feina, metge o estudis, per exemple- serà vigent fins al 19 d'abril.

La resta de mesures no pateixen canvis respecte les dels darrers dies. Així, es manté el confinament nocturn de 22 a 06h cada dia i també la resta de mesures que afecten els sectors de l'hostaleria, el comerç, la cultura o els esports, entre d'altres.

A partir de dissabte, poden tornar-se a trobar sis persones de dues bombolles de convivència com a màxim. Es recomana que en cas de fer-se alguna trobada, sigui preferentment a l'aire lliure. També és important mantenir les mesures de prevenció de forma estricta encara que siguem amb persones amb qui ens veiem de forma habitual per evitar contagis, ja que barrejar bombolles sempre comporta risc.

Quatre casos més a Castellví de Rosanes

Des de dijous passat fins avui, Castellví de Rosanes ha registrat quatre nous contagis de COVID-19 (Aquas Gencat consulta 08/04/21 a les 09.00h). Això fa que tant el risc de rebrot al municipi com la velocitat de propagació del virus segueixin en la franja alta, especialment aquesta segona dada, que està per sobre d'1 (tendència a l'expansió de contagis - dades BiocomSC UPC consuta 08/04/21 a les 09.00h).

Vacunació

El procés de vacunació segueix segons l'indicat la setmana passada. Pel que fa a les persones d'entre 60 i 65 anys, poden sol·licitar cita per vancuar-se al web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/.
Salut ha informat que es posarà en contacte més endavant amb les persones de menys de 60 anys que tinguin posada una primera dosi d'AstraZeneca per indicar-los com continuarà el procés de vacunació, ja que des d'ahir aquest vaccí s'administra només a partir dels 60 anys.

Baix Llobregat Nord

Al Baix Llobregat Nord, el risc de rebrot segueix en la franja molt alta. Les dades dels dies de la Setmana Santa encara no estan consolidades ja que segueixen incorporant-se nous casos al recompte. Les provisionals del dimarts 6 ja són més altes que les del dimarts de la setmana anterior i caldrà esperar uns dies més per veure l'impacte de les interaccions dels dies festius (Salut Dades Covid consulta 08/04/21 a les 10.00h).

Darrera actualització: 09.04.2021 | 13:52