S'incrementa en més d'una desena els casos de coronavirus a Castellví

Dimecres, 10 de març de 2021 a les 14:00

Les mesures de prevenció s'han de mantenir sempre, també amb la gent amb qui ens trobem habitualment. Avança la vacunació al municipi als col·lectius de grans dependents

Les dades de casos de coronavirus a Castellví de Rosanes mostren, des de divendres fins avui dimecres, més d'una desena de nous contagis de COVID-19 (dades Aquas Gencat consulta 10/03/21 a les 11.15h). Durant el cap de setmana es va registrar un primer repunt que s'ha anat prolongant fins a mitjans d'aquesta setmana. Les dades consolidades són de moment de 13 casos nous, amb un pic de 9 casos confirmats en un sol dia (dissabte 6 de març segons dades del BiocomSC de la UCP -consulta 10/03/21 a les 11.20h, i amb una velocitat de propagació per sobre d'1). (Trobareu en els enllaços associats a aquesta notícia l'accés a les fonts oficials de dades.)

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Castellví de Rosanes recorda la importància de no relaxar les mesures de prevenció i mantenir-les fins i tot amb la gent amb qui ens trobem habitualment. És important també tenir contacte amb el mínim de gent possible, ja que una persona que pogués estar contagiada sense saber-ho i que es trobés amb diferents grups de gent, per molt petits que aquests grups fossin, faria incrementar el risc de propagació del virus de forma exponencial.

L'ús de la mascareta, el manteniment de la distància, una correcta higiene de mans i la bona ventilació dels espais són essencials per a la prevenció. 

Vacunació a Castellví de Rosanes

D'altra banda, i pel que fa a la vacunació, a Castellví ja s'està procedint a immunitzar persones que són grans dependents i el seu cuidador o cuidadora principal, segons els protocols vigents. Des del consultori local s'anirà contactant amb aquest col·lectiu progressivament. Un cop finalitzi la vacunació d'aquest grup vulnerable, se seguirà amb la de les persones majors de 80 anys. A primers d'any ja es va fer la vacunació als centres residencials de Castellví.

Finalment, i pel que fa a l'escola, segons dades del departament d'Educació no hi ha actualment cap grup confinat (Traçacovid departament d'Educació consulta 10/03/21 a les 12.00h).

Al conjunt del Baix Llobregat Nord, tant el risc de rebrot com la velocitat de propagació del coronavirus s'han reduït respecte de les dades publicades divendres (Salut/Dades COVID consulta 10/03/21 a les 11.20h). No obstant això cal mantenir l'alerta perquè petits relaxaments podrien portar a un nou increment indesitjat de casos.

Darrera actualització: 10.03.2021 | 14:56