S’inicien obres de millora a la zona verda del C/ Pedraforca amb actuacions en mobilitat, drenatge i seguretat

Dimecres, 1 de desembre de 2021 a les 12:48

Els treballs han començat aquesta setmana i es preveu que s’allarguin fins cap a finals de desembre, si les condicions meteorològiques són favorables

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha posat en marxa aquesta setmana una actuació d’arranjament de la zona verda del carrer de Pedraforca (Can Sunyer), a l’alçada dels números 5-7. Els treballs, que duraran unes quatre setmanes si les  condicions meteorològiques són favorables, consistiran en diferents actuacions orientades a la millora de la mobilitat a peu, el drenatge de les aigües pluvials i la seguretat a la zona. També s’instal·laran dos bancs.

La zona verda situada en aquest punt s’havia vist afectada pel pas de vehicles que utilitzaven espai fora de la calçada per maniobrar. Les obres inclouran la retirada de la vorada per posar-ne una de nova i també es col·locarà panot per donar continuïtat al tram de vorera que ja existeix en aquest carrer. El terreny de la zona verda s’aplanarà i s’hi posarà sauló i, a la part posterior de l’espai, s’hi instal·larà una tanca de fusta que protegirà del pendent. També es retirarà el banc actual, que està deteriorat, i se’n posaran dos de nous.

Per evitar que els cotxes utilitzin aquesta zona per girar un cop estigui arranjada, es posaran peces de rocalla que impediran l’accés dels vehicles a la zona verda.

En l’àmbit del drenatge d’aigües pluvials, se substituiran els embornals que hi ha davant del número 5 per uns de nous en forma de “L” que tindran més capacitat per recollir aigua de pluja. Els actuals tenen la reixa massa petita per drenar tota l’aigua quan plou fort.

El cost conjunt de les dues actuacions –la d’arranjament de la zona verda i d’adequació dels embornals– és d’aproximadament 15.000 euros, IVA inclòs.

Mentre durin els treballs, el pas per aquesta zona de carrer serà més estret de l’habitual, i per això caldrà moderar la velocitat.

Darrera actualització: 02.12.2021 | 07:43