Nadal i Reis

Les festes més entranyables de tot l'any

Les festes de Nadal i Reis se celebren entre el mes de desembre i el gener. Inclouen activitats tan tradicionals com fer cagar el tió, la visita del patge Picarol, emissari reial, per recollir les cartes per als Reis d'Orient i, el 5 de gener a la tarda, l'arribada de Ses Majestats.

Les activitats més tradicionals de Nadal i Reis solen anar acompanyades de concerts o fires de petit format.

Festes de Nadal i Reis 2020-2021 

(vegeu al final mesures de prevenció i avisos)

Divendres 11 de desembre
Fira de nadal de l'AMPA i encesa dels llums de Nadal

Plaça del poble - De 16.45 a 19.00h
El recinte de la fira estarà acotat, amb un punt d’entrada i un de sortida i tindrà un aforament limitat. Seguiu les indicacions que us doni el personal de suport. (Vegeu més avall el detall de les mesures de prevenció).

Diumenge 20 de desembre
Castellví amb La Marató de TV3

Feu el vostre donatiu a la guardiola solidària que trobareu en diferents comerços de Castellví de Rosanes. També podeu fer l’aportació per Bizum en l’apartat ‘Donacions’ amb l‘identificador 33333 per a La Marató dedicada a la COVID-19. 

Diumenge 27 de desembre
Patge Picarol. Emissari reial

Plaça del poble - 12.00h
ACTIVITAT AMB INSCRIPCIÓ PRÈVIA I AFORAMENT LIMITAT. 
Apunteu-vos-hi a l’Ajuntament fins al 23 de desembre a les 14h. 
Totes les persones hauran d’estar assegudes fins que se les cridi per lliurar la carta. Les fotografies amb el patge s’hauran de fer respectant la distància de seguretat.

Dimarts 29 de desembre
Taller de clauers i jocs gegants familiars

Plaça del poble - de 10.00 a 13.00h
INSCRIPCIÓ PRÈVIA OBLIGATÒRIA: apunteu-vos-hi a l’Ajuntament fins a les 14.00h del dia 28/12. Places limitades. Es donaran torns per a cadascuna de les activitats. 
JOCS GEGANTS: els grups es faran per bombolla de convivència (família que viu al mateix domicili). CLAUERS: els infants poden fer el taller sols (hi ha monitors/ores), llevat que siguin molt petits. Les persones adultes acompanyants tindran una zona d’espera habilitada amb cadires. 
(Vegeu més avall el detall de les mesures de prevenció de les activitats i tallers).

Fins al 4 de gener
Bústia reial a la plaça del poble

Si no heu pogut lliurar la carta al Patge Picarol, podreu entregar-la a la bústia especial del correu Reial que el patge deixarà a la plaça fins al 4 de gener.

Dimarts 5 de gener
Arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a Castellví

L'actual situació en relació a l'increment de casos de coronavirus -també a Castellví- i les mesures de prevenció vigents han portat a la difícil decisió de suspendre la benvinguda prevista als Reis de l'Orient que s'havia de fer als carrers de Castellví. No obstant això, sí que es podrà seguir el lliurament a Ses Majestats de la clau màgica que obre totes les portes del municipi pels canals d'Instagram de l'Ajuntament (@infocastellvi) i dels Amics dels Reis de Castellví (@amicsdelsreiscastellvi).

Els Reis arribaran a Castellví, com és habitual, seguint l'estel de la Cadireta. La recepció als Reis i el lliurament de la clau màgica es preveu que sigui cap a les 19.30h en un acte breu, seguint les normes de prevenció. Tot seguit, Melcior, Gaspar i Baltasar començaran el repartiment dels regals a les cases de Castellví de Rosanes.

Reis en directe als comptes d’Instagram @infocastellvi i @amicsdelsreiscastellvi

Ses Majestats repartiran com cada any els regals per les cases. Els Amics dels Reis de Castellví us n’informaran al 626 813 387

Prevenció COVID-19 i seguretat

  • L’ús de la mascareta, cobrint nas i boca, és obligatori en totes les activitats presencials. Caldrà respectar la resta de mesures de prevenció vigents i les indicacions que es donin per part de l’organització i el personal de suport.
  • No es permet l’accés a cap de les activitats presencials a persones amb símptomes de COVID-19, diagnosticades de la malaltia, en quarantena o contactes estrets de persones que hagin donat positiu de coronavirus els 14 dies anteriors a l’activitat.
  • A les activitats amb inscripció prèvia només s’admetran participants que s’hagin apuntat dins del termini fixat. Les persones adultes acompanyants dels infants s’hauran d’asseure als llocs habilitats d’espera. Als infants se’ls prendrà la temperatura abans de començar l’activitat o taller i no hi podran participar si tenen febre.
  • La realització de les activitats previstes resta condicionada a la normativa de prevenció de la COVID-19 vigent en la data corresponent i l’Ajuntament té la potestat de suspendre o modificar les activitats previstes per raons de seguretat, de prevenció de la COVID-19 o meteorològiques.

Trobareu les afectacions de mobilitat i eventuals novetats sobrevingudes en els actes al web www.castellviderosanes.cat. Recomanem donar-vos d’alta al servei d’informació via WhatsApp: graveu el 686 925 483 a l’agenda i envieu WhatsApp amb ‘Alta servei’.

Darrera actualització: 05.02.2021 | 12:55