Acollida als nous veïns i veïnes

Informa't de què has de fer si acabes d'arribar a viure a Castellví de Rosanes

Benvingut/uda a Castellví de Rosanes!

Una breu guia de la informació que et cal saber per als teus primers dies al municipi:

  • Alta al padró municipal de Castellví de Rosanes. És segurament el tràmit més important que has de tenir present. Vine a l'Ajuntament o al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina en horari d'atenció administrativa per fer la gestió, que per als i les majors d'edat és presencial. Porta el DNI, el títol de propietat de la casa o contracte de lloguer, o l'autorització de la propietat o de la persona llogater a viure a l'immoble (tens més detalls a l'apartat de tràmits). L'alta al padró et permetrà, entre d'altres, optar a ajudes i subvencions convocades per l'Ajuntament, constar al cens electoral local, obtenir alguns títols de transport com la T-16 vinculats a l'àrea de residència.
  • Metge. Caldrà que t'adrecis a Salut pels canals habilitats -presencials, telefònics o telemàtics- per comunicar la teva nova residència i que et puguin assignar metge/essa de capçalera.
  • Tributs (impostos i taxes). L'Ajuntament de Castellví de Rosanes en té delegada la gestió a l'Organisme de Gestió Tributària. L'oficina de referència és la de Gelida (trobaràs més informació a l'apartat de tràmits). Allà és on hauràs de fer les gestions.
  • Mascotes. Si tens un gos, gat o fura, l'has d'inscriure al cens local de Castellví de Rosanes. Aquest tràmit és complementari al xip (cal fer els dos) i és important perquè en cas de pèrdua, la teva mascota pugui tornar amb tu el més ràpidament possible.
  • Escola. El col·legi de primària de Castellví de Rosanes és l'escola Mare de Déu de Montserrat (C/Manel Fernández Peláez, 3). Adreça-t'hi per a qualsevol consulta relacionada amb l'escolarització de nens i nenes de P3 fins a 6è de primària. 

Si tens cap dubte o consulta, pots adreçar-te en qualsevol moment a l'Ajuntament.

Oficina d'atenció a la ciutadania (OAC)

C/ Sant Antoni, 1 - 08769 Castellví de Rosanes - Barcelona
Telèfon: 937 751 942
Fax: 937 740 684
Adreça electrònica: info@castellviderosanes.cat
Lloc web: www.castellviderosanes.cat/
Horari:  
Matins (de dl a dv): de 9 a 14 h
Tardes: dilluns de 16 a 19 h (excepte juliol i agost)
Al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina, atenció presencial administrativa dimarts de 18 a 21 h (tràmits diversos).
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 15.09.2020 | 15:01