El carrer del Castell de Sant Jaume, al Taió, serà objecte d’una obra integral de millora a finals d’aquest any

Dijous, 22 de juliol de 2021 a les 14:14

El ple va aprovar per unanimitat el projecte executiu de l’actuació, que abasta clavegueram, asfalt, xarxa d’aigua potable i voreres

Àudio de la sessió plenària (enllaç extern)

El carrer del Castell de Sant Jaume, situat a dalt de tot del barri del Taió, serà objecte aquest 2021 d’una obra de reurbanització que permetrà arranjar de forma integral el clavegueram, la xarxa d’aigua potable i l’asfalt i també millorar les voreres. El ple va aprovar dimecres a la tarda per unanimitat el projecte executiu d’aquesta obra, que puja fins als 481.260,02 euros, IVA inclòs. El document se sotmetrà ara a exposició pública per poder contractar, el darrer trimestre, les obres.

L’alcalde, Adrià Camino, va explicar la importància d’aquesta actuació, que es va començar a planificar el mandat passat, segons va dir. “No ha sigut fins ara que hem pogut tirar-ho endavant, entre d'altres coses per temes pressupostaris, i realment és una actuació que s'havia de fer perquè entenem, i sempre ho hem comentat tant amb els veïns com a nivell d'equip de govern, que era un dels pitjors carrers que hi havia al municipi”, va explicar Camino, que va afegir que el que es farà “no és una petita actuació, sinó que es fa una reurbanització sencera. És a dir, es toca tant asfalt com voreres com aigua com clavegueram”. El projecte també contempla la renovació d’asfalt al veí carrer de les Soleies.

Per encara l’obra, l’Ajuntament preveu finançament amb subvencions de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Generalitat de Catalunya. En aquest darrer cas, la subvenció seria per a la part de millora de la xarxa d’aigua potable, en el marc del Pla director de la xarxa d’abastament de Castellví, i podria incloure fins i tot alguns dels carrers adjacents. Al carrer del Castell de Sant Jaume, l’arranjament de la xarxa d’aigua permetrà, entre d’altres, millorar la pressió que arriba als habitatges i els hidrants per a Bombers.

La regidora de Serveis Municipals, Vicky Castellanos Núñez, va afegir per la seva part que aquest actuació al carrer del Castell de Sant Jaume “era una de les prioritats que teníem com equip de govern” i la importància que té per al veïnat del Taió, juntament amb altres intervencions de millora previstes en breu al barri.

En el debat plenari, la regidora Anna Gil (Fem Poble-ERC) va indicar que “es fa una actuació realment important”, però va voler matisar que la intervenció a les voreres es limitarà a aquells trams que estan més malmesos i a posar lloses allà on falten i que la resta quedarà tal com està actualment. 

En relació amb aquestes voreres, i en un altre moment del ple, es va parlar de les dificultats d’aconseguir que les companyies de llum i telèfon retirin els pals que hi ha a les voreres i soterrin les línies.

Per poder tirar endavant l’obra del carrer del Castell de Sant Jaume, en el mateix ple d’ahir es va fer una modificació de crèdit que va incloure, entre d’altres, 120.000 euros destinats a aquest projecte. Aquest diners provenen majoritàriament de sobrants d’obres fetes el 2020 i el 2021, que han estat més econòmiques del que s’havia previst.

Darrera actualització: 19.08.2021 | 11:23