Els primers Pressupostos participatius de Castellví arrenquen aquest 15 de juny

Dimarts, 14 de juny de 2022 a les 15:04

Fins al 17 de juliol es podran presentar les propostes de projecte per part de ciutadania i entitats

Accedeix a l'espai web dels Pressupostos participatius i als documents per presentar projectes

Castellví de Rosanes estrena aquest 2022 la seva primera experiència de Pressupostos participatius. A partir d’aquest dimecres, 15 de juny, es posa en marxa la primera fase i els veïns i veïnes i les entitats ja podran presentar els seus projectes. Amb aquesta iniciativa es pretén que la ciutadania proposi i decideixi el destí de 31.000 euros del pressupost municipal d’inversions. Hi haurà temps de presentar projectes fins al 17 de juliol i la segona fase, la de votació, es farà a finals de setembre.

Per presentar propostes als primers Pressupostos participatius de Castellví de Rosanes cal omplir la fitxa disponible al web municipal i lliurar-la al registre de l’Ajuntament. Poden presentar projectes tots els veïns i veïnes empadronats a Castellví de Rosanes a partir de 16 anys d’edat, i també les entitats registrades al municipi. En el cas dels veïns i veïnes, els projectes es poden presentar individualment o en grup. Les actuacions proposades han d’anar encaminades a inversions a la via pública i espais públics de Castellví, en edificis de propietat municipal o en aquells on legalment l’Ajuntament pugui invertir, o bé a l’adquisició de béns mobles inventariables per l’Ajuntament. Les persones que ho necessitin, podran demanar assessorament si tenen algun dubte en omplir la fitxa de projecte.

L’alcalde, Adrià Camino, assenyala que “iniciem aquest projecte amb molt entusiasme i esperem que els veïns i veïnes de Castellví participin, debatin i votin quin és el poble que volen”. Per a Camino, els pressupostos participatius són “una eina de democràcia participativa per apropar la gestió municipal a la ciutadania” i afegeix que “posem a disposició dels veïns i veïnes una partida pressupostària de 31.000 euros perquè puguin fer propostes per millorar el poble. Aquelles propostes que siguin més votades per la ciutadania les executarem al llarg del 2022-2023“ fins a esgotar els 31.000 euros de la partida.

Dues línies de projectes, segons pressupost

Les persones que presentin els seus projectes podran escollir fer-ho dins de dues franges de pressupost, que s’han fixat per poder tenir la màxima varietat de propostes possibles. Així, es podran presentar propostes de projectes de fins a 10.000 euros o bé de 10.001 a 20.000 euros.

Votacions a la tardor

Una vegada es tanqui, el 17 de juliol, la fase de presentació de projectes es revisarà que totes les propostes presentades compleixin amb el Reglament de Pressupostos participatius de Castellví de Rosanes i que no hi hagi cap obstacle legal o tècnic que pogués impedir, eventualment, l’execució del projecte proposat. Posteriorment, a partir de la Festa major petita de Sant Miquel, a finals de setembre, se’n farà presentació pública i se sotmetran a votació.

Un cop votats, els projectes s’ordenaran per nombre de suports obtinguts i s’executaran tenint en compte tant la puntuació rebuda com el fet de no superar el límit pressupostari de 31.000 euros sumant els diferents projectes. L’execució haurà d’estar acabada, com a molt tard, el 31 de desembre del 2023.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes va fer una primera campanya informativa la passada Festa Major (fotografia) per començar a donar a conèixer la iniciativa entre la ciutadania i també se n’ha informat en una recent reunió amb les entitats locals.

Tant el reglament que regula el procés de Pressupostos participatius com la fitxa i tota la documentació associada es poden consultar al nou espai de Pressupostos participatius del web municipal.
 

Darrera actualització: 14.06.2022 | 15:13