La Festa de Sant Miquel recupera la Nit jove i estrena la nova Fira tastets de vi

Dimecres, 14 de setembre de 2022 a les 15:40

La cultura popular també tindrà el seu espai de la mà de les sardanes i de la diada castellera, entre d’altres activitats

Castellví de Rosanes es retroba, cada setembre, amb la segona Festa Major del municipi: la de Sant Miquel. Del 23 al 25 de setembre -amb una prèvia el dia 16-, la música, la cultura popular i també el vi i la gastronomia seran els protagonistes del cap de setmana festiu. Aquest 2022 es recupera la Nit jove per a la matinada de dissabte a diumenge, i diumenge al matí, a la plaça, s’estrena la nova Fira tastets de vi amb diferents cellers catalans. Les sardanes, i la 5a Diada castellera de Sant Miquel formaran part també del programa.

La regidora de Cultura, Teresa Mínguez, destaca que “la Festa de Sant Miquel és, de les dues festes grosses de Castellví, la que més lligada està a la cultura i les tradicions”. En aquest sentit, la regidora assenyala que “en l’apartat de la cultura popular, tindrem de nou ballada de sardanes amb cobla i també la Diada castellera de Sant Miquel, que fa dos anys que no podíem celebrar”. En clau de la cultura local, “lligada al món vitivinícola, estrenem la 1a Fira tastets de vi amb diferents cellers, de Castellví i d’altres punts de Catalunya, i en el marc de la memòria històrica, inaugurarem a la plaça un mural ceràmic per recordar l’origen del nostre poble al Castellvell de Rosanes”

La Festa de Sant Miquel -coneguda popularment com la Festa Major petita- tindrà una prèvia aquest mateix divendres, 16 de setembre, amb l’assaig obert dels Vailets de Gelida a la plaça del poble de Castellví, on tothom hi és convidat a fer castells. A les 20.30h es farà l’assaig de la canalla, i a les 22h començarà l’assaig general.

Les activitats seguiran divendres 23 amb la 3a Nit de tapes que l’entitat Centre Cultural i Recreatiu (CCR) organitza a la pista del centre, a partir de les 20h. Per a una millor organització, es demana a les persones que prevegin assistir-hi apuntar-se abans del dia 19 a l’Ajuntament o bé posant-se en contacte amb el CCR.

L’endemà dissabte, al migdia, la Cobla Contemporània serà la plaça de Castellví per amenitzar una ballada de sardanes molt especial. Les melodies sardanístiques que sonaran a la plaça estaran totes basades en conegudes bandes sonores de pel·lícules. 

I també el dia 24 de setembre torna la Nit Jove de Sant Miquel. Una vetllada que arrencarà a les 23.30h a la plaça amb el concert del grup Alricokoco i que, en acabar, s’allargarà amb música de DJ fins la matinada.
Durant la Nit Jove es podrà trobar el Punt Lila a la plaça per atendre totes les demandes d’informació i consultes del jovent en el marc de les polítiques feministes i de diversitat sexual i de gènere, i per tenir també un espai segur on acudir durant la nit.

El darrer dia de la Festa de Sant Miquel serà un dia intents, amb un bon grapat d’activitats per a totes les edats concentrades a la plaça del poble.
A partir de les 10.30 de diumenge, el Joc de la soca serà un espai de lleure per a grans i petits on passar una bona estona al mateix temps que s’aprèn com neix un bosc. 

A les 11, començarà la 1a Fira tastets de vi de Castellví de Rosanes, dinamitzada per l’associació Ruvins. A la fira hi haurà diversos cellers i parades de gastronomia. Els tiquets i les copes es podran adquirir a la plaça mateix i la mostra serà oberta fins les 16.

A les 11.30h, es farà la inauguració del mosaic del Castellvell de Rosanes, i de 12  a 14.30h serà el torn de la 5a Diada Castellera de Sant Miquel. Els Vailets de Gelida seran, com és habitual, la colla amfitriona, i a la plaça els acompanyaran els Laietans de Gramenet i els Castellers de l’Adroc.

Darrera actualització: 14.09.2022 | 15:39