Les festes de Nadal i Reis 2020-2021 de Castellví comencen aquest divendres amb la fira

Dijous, 10 de desembre de 2020 a les 00:00

El recinte estarà acotat i hi haurà control d’aforament. La mateixa tarda es farà l’encesa dels llums de Nadal del municipi

Les festes de Nadal i Reis a Castellví de Rosanes seran aquest any força diferents de les d’anys anteriors, però els nens i nenes podran gaudir un any més de la màgia d’aquests dies. Amb les òbvies limitacions obligades per prevenir la COVID-19, les activitats començaran aquest divendres 11 de desembre a la tarda, amb la Fira de Nadal a la plaça del poble.

La regidora de Cultura, Tere Mínguez, explica que “aquest any, des de l’Ajuntament i les diferents entitats, hem fet un esforç extra de planificació per poder adaptar la majoria d’activitats tradicionals al context de prevenció de la COVID-19. Algunes no es podran dur a terme, però d’altres sí. Aquestes darreres necessitaran d’inscripció prèvia. Per això demanem a les famílies un petit esforç de planificació per poder-se apuntar en els terminis indicats i que així puguem gaudir de les festes de Nadal i Reis amb seguretat”.

Programa d’actes previst
La Fira de Nadal, organitzada per l’AMPA en col·laboració amb l’Ajuntament, es farà de 16.45 a 19.00h a la plaça aquest divendres. La mateixa tarda també es farà l’encesa dels llums de Nadal de Castellví i de l’estel de la Cadireta que guiarà els Reis de l’Orient fins al municipi. A diferència d’altres anys, el recinte de la Fira estarà delimitat i hi haurà un aforament màxim que es controlarà a l’accés. Tothom haurà de portar mascareta en tot moment i complir la resta de mesures de prevenció vigents.

La següent activitat festiva ja serà el 27 de desembre, amb l’arribada del Patge Picarol. Els Amics dels Reis de Castellví i la regidoria de Cultura han preparat la visita de l’emissari reial perquè compleixi amb totes les mesures vigents. La recepció de cartes es farà a les 11h a la plaça i caldrà apuntar-s’hi prèviament. L’aforament a l’activitat és limitat.
Els nens i nenes que no puguin lliurar la seva carta al Patge Picarol el dia 27, podran deixar-la a l’urna especial del correu reial que serà a la plaça fins al 4 de gener.

El dia 29 de desembre al matí s’han programat activitats familiars a la plaça: un taller de clauers i una activitat de jocs gegants en família. Totes elles amb inscripció prèvia –els jocs per bombolla de convivència- i aforament limitat. Aquestes activitats tindran lloc de 10 a 13h i estaran conduïdes per monitors/ores.

L’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a Castellví, el dia 5 de gener, serà enguany molt especial. No es farà la tradicional cavalcada, sinó un recorregut pels carrers del nucli antic. Els veïns i veïnes que visquin al llarg del recorregut caldrà que vegin l’activitat des del seu balcó o finestra. Els veïns i veïnes dels carrers que no donin al recorregut, i també els d’altres barris de Castellví, tindran l’opció de gaudir de l’activitat des d’alguns dels punts que s’habilitaran a tal efecte. En aquest cas, la inscripció prèvia és obligatòria i s’atorgaran places fins a esgotar l’aforament previst. Els detalls de com fer la inscripció es podran trobar al programa de festes que es lliurarà a les cases i al web municipal.
La realització de totes aquestes activitats previstes resta condicionada, com no pot ser d’altra manera, a les normes de prevenció de la COVID-19 que puguin ser vigents en cada moment.

Iniciatives solidàries durant les festes
Durant els dies de Nadal, a Castellví es duran a terme diverses iniciatives solidàries per donar suport a veïns i veïnes del municipi.
Des de l’àrea de Benestar Social es posen en marxa dues campanyes: una d’aliments i productes d’higiene per al banc d’aliments municipal i una altra vinculada a la jornada de Reis. La campanya de suport al banc d’aliments té la col·laboració dels diferents comerços de Castellví, que és on els veïns i veïnes podran sumar-s’hi.

Pel que fa a la segona campanya solidària, la vinculada a Reis, les persones que hi vulguin prendre part caldrà que s’adrecin directament a l’Ajuntament. 

Finalment, i com és habitual, Castellví recollirà fons per a La Marató de TV3, enguany dedicada a la COVID-19. Des de fa uns dies els comerços del municipi tenen unes guardioles solidàries on fer els donatius.

Darrera actualització: 10.12.2020 | 16:22