Les festes de Nadal i Reis de Castellví es posen en marxa aquesta setmana i s’allargaran fins al 8 de gener

Dimarts, 14 de desembre de 2021 a les 13:24

Ahir dilluns a la tarda es va fer l’encesa dels llums de Nadal i de l’estel que, des de dalt de la Cadireta, guiarà els Reis de l’Orient fins al municipi

Les festes de Nadal i Reis de Castellví de Rosanes ja es posen en marxa i ho fan amb un programa d’actes que s’allargarà fins al 8 de gener. La majoria de les activitats previstes estan adreçades als infants, que són els grans protagonistes d’aquestes festes. No obstant això, els veïns i veïnes de la resta d’edats també podran trobar-hi activitats per gaudir de les celebracions nadalenques. Ahir dilluns a la tarda ja es van encendre l’estel de la Cadireta, que guiarà els Reis de l’Orient en la seva arribada a Castellví, i els llums de Nadal del terme.

La Fira de Nadal és la pròxima activitat prevista, aquest mateix divendres. De la mà de l’AMPA de l’escola Mare de Déu de Montserrat, la plaça s’omplirà des de les 16.45 a les 18.30h de paradetes amb productes nadalencs i d’artesania, i també hi haurà la visita del tió, que arribarà a Castellví perquè els nens i nenes ja el puguin saludar.

L’endemà, dissabte 18, a les 18.00h, la sala gran del CCR acollirà la primera de les activitats culturals del programa de Nadal. Es tracta de l’espectacle familiar de titelles titulat ‘A taula!’, de la Companyia Peus de Porc. La funció serà, a més, solidària, ja que funcionarà amb taquilla inversa a benefici de La Marató de TV3: al sortir, es podrà aportar un donatiu pel valor que cadascú consideri que hauria pagat per l’entrada i els diners recollits se sumaran als de les altres activitats solidàries que s’estan fent a Castellví per a La Marató.

Tió per Nadal, patge per Sant Esteve

El dia de Nadal, el tió serà puntual en la seva cita amb els nens i nenes de Castellví de Rosanes. A les 12.30h a la plaça d’Europa serà l’hora de cantar cançons i donar-li cops de bastó per descobrir les sorpreses que amaga aquest tronc tan especial.

El mateix dia 25, a les 10h, també hi ha prevista la missa de Nadal a la parròquia de Sant Miquel.

El dia de Sant Esteve, diumenge 26, el Patge Picarol serà el protagonista de la jornada. A les 11 del matí, i a la plaça del poble, l’Associació Amics dels Reis de Castellví de Rosanes ha preparat una novetat per donar la benvinguda al patge: un concert familiar.

El Patge Picarol farà una primera parada a les 11h al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina per recollir les cartes dels nens i nenes d’aquests barris per als Reis d’Orient. Posteriorment anirà cap a la plaça del poble, on arribarà a les 12.30h per recollir més cartes i desitjos que farà arribar, amb màxima urgència a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Tallers i contes per acabar el 2021

La darrera setmana de l’any hi ha previstes dues activitats més per als infants. Dimarts dia 28, de 10 a 14h a la plaça del poble, serà l’hora d’aprendre a fer polseres de colors amb una antiga tècnica japonesa, el kumihimo. Tothom qui ho desitgi i que tingui més de 6 anys podrà acostar-se al taller on una monitora explicarà com es fan aquestes polseres i després cadascú en podrà fer una i endur-se-la posada. El material per fer-les es donarà al taller.

El dijous dia 30, a les 17.30h al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina, hi haurà la segona de les activitats infantils previstes durant la setmana: una sessió de contacontes.

L’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran el 5 de gener a les 18.30h seguint l’estel de la Cadireta, que cada any els guia en el seu camí cap a Castellví de Rosanes. L’arribada de la comitiva reial serà per l’av. Mare de Déu de Montserrat, des d’on els Reis, acompanyats del patge Picarol i carregats de regals, arribaran fins a la plaça del poble. Un cop allà, faran la tradicional salutació des del balcó de l’Ajuntament, on rebran de mans de l’alcalde la clau màgica que obre totes les portes de Castellví. Tot seguit, Ses Majestats aniran fins a la sala del CCR, on faran la recepció als infants per recollir les últimes cartes i desitjos per a la nit de Reis, i seguidament començaran a repartir els regals pels carrers de Castellví.

Un concert per tancar les festes

La cloenda de les celebracions de Nadal i Reis serà el 8 de gener, quan hi ha prevista l’actuació del Cor Turull. Aquest grup vocal farà un concert de repertori variat on es podrà gaudir de peces clàssiques, versions de pop-rock, cançons de musicals i cinema i gòspel, entre d’altres. La cita és a les 18.00h a la sala gran del CCR.

Les activitats de les festes de Nadal i Reis les organitzen l’Ajuntament de Castellví de Rosanes i l’Associació d’Amics dels Reis, i compten també amb participació de l’AMPA de l’escola,  la Fundació Privada Rosella i de grups persones i col·lectius que també hi posen la seva dedicació i esforç per fer arribar la màgia de Nadal al municipi.

Darrera actualització: 11.01.2022 | 10:56