Les obres d’asfaltatge del barri del Taió, que abasten bona part del barri, s’adjudiquen per un import de 322.000 euros

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 14:40

El tràmit va passar ahir al vespre pel ple ordinari de novembre, on també es va donar curs a la contractació de la reurbanització del C/ Castell de Sant Jaume

Accedeix a l'àudio del ple ordinari de novembre

Les obres d’asfaltatge del barri del Taió, que suposaran la renovació del ferm en bona part dels carrers del barri, es van adjudicar ahir per ple per un import aproximat, amb IVA, de 322.000 euros. Aquest darrer tràmit permetrà que l’Ajuntament i l’empresa adjudicatària puguin signar el contracte en pròxims dies i, a partir d’aquí, fixar la data d’inici dels treballs. En la mateixa sessió ordinària del ple de novembre també es va donar curs al procediment administratiu per contractar l’obra de reurbanització del carrer del Castell de Sant Jaume, situat a la part alta del Taió, i una de les prioritats del mandat atès l’estat de conservació del carrer.

L’adjudicació de l’obra d’asfaltatge del Taió s’ha fet a l’empresa Asfaltos Barcino SL, guanyadora del procés de licitació obert per l’Ajuntament a primers d’aquesta tardor. Els carrers on es preveu actuar són l’avinguda Taió (parcial, des de la primera entrada venint del nucli antic fins a A. Clavé, i d’A. Clavé cap a la sortida en direcció Martorell; també d’A. Clavé a Mossèn Damià i de Mn. Damià a A. Clavé –inclòs el C/Pedra Dreta), i els carrers del Taió, Maria Sunyol, Anselm Clavé, Mossèn Damià, Mina, Sant Miquel i el passatge de Valldaina. En paral·lel, es faran elements reductors de velocitat fixos per pacificar el trànsit arreu dels carrers asfaltats. En els casos on sigui necessari, allà on el paviment estigui més malmès, també es farà la plataforma de sota l’asfalt.

L’Ajuntament informarà el veïnat de la previsió dels treballs un cop s’hagi fixat amb l’empresa adjudicatària el calendari d’actuació, ja que l’asfaltatge comportarà de forma temporal alteracions en l’estacionament i la mobilitat del barri. Atès que és una obra que beneficiarà el conjunt de veïns i veïnes, des de l’Ajuntament es demana comprensió al veïnat per les molèsties temporals que pugui haver-hi i es prega màxima col·laboració quan es demani de retirar els vehicles del carrer els dies de treball a cada zona.

Arrenca el procés de contractació de la reurbanització del C/Castell de Sant Jaume

En paral·lel, l’Ajuntament ha obert el tràmit per adjudicar el contracte de les obres de reurbanització del carrer del Castell de Sant Jaume per import base de licitació de 481.260.,02 euros, IVA inclòs, per tal que les empreses puguin presentar les seves ofertes en les pròximes setmanes.

Les obres de reurbanització del carrer del Castell de Sant Jaume inclouran actuacions integrals en asfalt, clavegueram i xarxa d’aigua potable, així com intervenció en voreres i l’asfaltatge del veí carrer de les Soleies.

Tant l’adjudicació de les obres d’asfaltatge del Taió com l’inici de la contractació de les obres de reurbanització del carrer del Castell de Sant Jaume es van aprovar per unanimitat del ple.

Darrera actualització: 23.11.2021 | 15:03