S’inicien les obres per construir els ‘Balcons de Montserrat’ de Castellví en el marc d’un projecte turístic comarcal

Dijous, 4 de novembre de 2021 a les 15:00

Una de les infraestructures és a la part baixa de l’Av. Mare de Déu de Montserrat i l’altra, al bosc municipal

Castellví de Rosanes ha iniciat aquesta setmana les obres per construir els dos ‘Balcons de Montserrat’ que el municipi tindrà en el marc d’un projecte turístic comarcal. Un dels balcons és situat al nucli antic i l’altre, a la finca de bosc municipal. Els ‘Balcons de Montserrat’ són infraestructures turístiques que miraran cap a la muntanya des dels set pobles de la zona nord del Baix Llobregat que estan orientats a Montserrat. El Consorci de Turisme del Baix Llobregat, amb la col·laboració dels municipis implicats, han impulsat aquest projecte gràcies a una subvenció de la Generalitat. 

L’objectiu del projecte ‘Set Balcons de Montserrat’ és contribuir al creixement turístic de la zona nord del Baix Llobregat i a la revalorització de diferents espais per atraure turistes i visitants, i també per crear punts d’interès pels veïns i veïnes de la zona. Els ‘Set Balcons de Montserrat’ es relacionen també amb d’altres accions com la senyalització de xarxes de senders a través del Baix Llobregat -camins de Castellví formen part de l’Eix de Ponent del Llobregat, senyalitzat ara fa un parell d’anys i que passa per davant d’un dels balcons.

Els ‘Balcons’ de Castellví de Rosanes
Castellví de Rosanes, a diferència de la resta de municipis del projecte, no tindrà només un ‘Balcó de Montserrat’, sinó que en tindrà dos. El primer està situat a la part baixa de l’Av. Mare de Déu de Montserrat, entre la rotonda d’accés al nucli antic i l’escola vella, i des d’allà es podrà tenir una vista interpretativa tant de la muntanya de Montserrat com d’altres punts de la serralada prelitoral visibles des de Castellví i, també, de la serra del Cadí, que es deixa veure els dies clars al fons de la vall del Llobregat, sobretot els mesos de tardor i hivern.

L’altre ‘Balcó de Montserrat’ és situat al bosc, concretament dins la finca forestal municipal a la qual s’accedeix des de la plaça del Roure. El ‘Balcó’ s’està construint en un tram del camí ample que va a buscar la carretera C-243b, just en el punt on el traçat comença una ziga-zaga descendent i vira en direcció a la muntanya, al vessant nord-oest de la finca municipal.

Les dues infraestructures tenen forma de ‘voladís’ i sobresortiran sobre el terreny. Al final de cada ‘balcó’, i orientat a la muntanya, hi haurà un plafó interpretatiu adaptat al punt de vista que des de cada ‘balcó’ es té de Montserrat i el seu entorn.

Obres acabades abans de finals d’any
Els treballs de construcció dels dos ‘Balcons de Montserrat’ de Castellví es duran a terme durant aquesta tardor per estar enllestits abans de finalitzar el 2021. Castellví és el primer municipi en el marc d’aquest projecte que ha iniciat la construcció d’aquestes infraestructures turístiques. 

El projecte dels ‘Set Balcons de Montserrat’
L’actuació dels 'Set Balcons de Montserrat' consisteix en l’habilitació d’instal·lacions singulars en miradors naturals i panoràmics de les Vies Blaves i Montserrat, ubicats en senders que formen part de la xarxa de senders comarcal. Un projecte d’integració identitària que vol ressaltar el territori del Baix Llobregat a través de l’espectacular teló de fons de la muntanya de Montserrat.

Aquest projecte s'emmarca dins del “Pla de desenvolupament turístic de la zona nord”, que pretén afavorir al desenvolupament turístic dels municipis d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires, una de les zones de la comarca amb menys activitat turística. 

La subvenció amb què es finança el projecte dels ‘Set Balcons de Montserrat’ prové dels "Plans de Foment Territorial del Turisme", ajut atorgat pel Departament d'Empresa i Coneixement (actual Departament d'Empresa i Treball) de la Generalitat de Catalunya per al projecte 'Pla de foment turístic de les Vies Blaves al Baix Llobregat'. L’ajut concedit per a la implementació del conjunt dels ‘Set Balcons de Montserrat’ és de 298.315,10 euros. D’aquests, per a les infraestructures de Castellví se n’hi destinen gairebé 45.800 euros que comprenen redacció de projecte i obra.

Darrera actualització: 08.11.2021 | 13:17