Festa Major de Sant Isidre

En honor del patró de Castellví de Rosanes

La Festa Major de Castellví­ de Rosanes se celebra l’últim cap de setmana del mes de maig (o el primer de juny, en any electoral). És la festa més important del calendari festiu a Castellví de Rosanes.

L’acte més important de la Festa Major a Castellví de Rosanes és el sopar de germanor que té lloc a la plaça del poble on s’apleguen centenars de persones dels diferents barris de la població. El sopar de germanor va precedit del pregó de la Festa Major on el pregoner o pregonera sempre acostuma a ser fill/filla de Castellví de Rosanes o bé amb una relació directa amb el municipi.

FESTA MAJOR 2023 DE CASTELLVÍ DE ROSANES

Divendres 2 de juny (a la plaça)

 • 21.00h Pregó de Festa Major a càrrec del castellvinenc Daniel Anglès, director artístic d'Eufòria. Estretament vinculat al teatre musical des de ben jove, és director artístic, musical i de càsting, actor i cantant i també productor.
 • 21.30h Sopar de germanor. Un any més, compartim la primera nit de la Festa Major sopant a la plaça. Cadascú amb el seu sopar. Inscripcions: del 15 al 31 de maig a l’Ajuntament i també al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina els dimarts a la tarda en horari d’atenció administrativa. Preu tiquet: 1 euro/persona.

Servei de barra tota la nit a càrrec de l’Associació de veïns i veïnes del Taió.

 • 23.00h Ball de Festa Major amb Koktel JAS
 • 01.30h Concert amb Alricokoco 

Hora màxima final d’activitats: 06.00h.

Dissabte 3 de juny

 • 12.30h Concurs de paelles i fideuades a la pista del CCR. L’Ajuntament abonarà un màxim de 30 euros de productes per a la paella/fideuada en els comerços participants. Consulteu condicions en fer la inscripció. Places limitades. El públic assistent podrà tastar les creacions, si ho desitja (fins a esgotar racions). Inscripcions per participar al concurs: del 15 al 31 de maig a l’Ajuntament (o fins a esgotar places).
 • 14.00h Dinar popular (arrossada) a la pista del CCR. Aforament limitat. Inscripcions: del 15 al 31 de maig (o fins a exhaurir places) a l’Ajuntament i també al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina els dimarts a la tarda en horari d’atenció administrativa. Preu tiquet: 3 euros/persona. Hi haurà servei de barra a càrrec del Centre Cultural i Recreatiu durant el dinar.
 • De 18.00 a 21.00h Tarda de jocs infantils i Trampolinada jove al pati de l’escola. Una tarda per jugar en família o amb amics i amigues. Per a totes les edats: desenes de jocs d’habilitat fets amb fusta i mida XXL per tot el pati. Per als i les joves: simuladors de joc a la porxada d’entrada a l’escola.
 • De 21.00 a 23.30h Sopar a la fresca a la plaça. Diferents entitats locals oferiran servei de barra i entrepans per agafar força per a la Nit Jove. Barra oferta per l’Associació Amics dels Reis de Castellví de Rosanes, Centre Cultural i Recreatiu i Trial Club Castellví.
 • 23.30h Nit jove a la plaça. Concert de versions per ballar sense parar amb Band the Gresca i festa nocturna amb Dj Enka. Hora màxima final d’activitats: 06.00h.


Diumenge 4 de juny

 • De 10.00 a 14.00h Fira de l’agricultura, el comerç i les entitats. A la plaça del poble, vine a conèixer les entitats locals i la seva tasca i propostes, tasta i compra productes agroalimentaris locals i de proximitat i descobreix els productes del comerç local.
 • Durant el matí de fira, hi haurà actuacions de l’Escola de Música i Dansa de Castellví de Rosanes.
 • A migdia. Mostra de cultura popular amb els Gegants de Sant Feliu de Llobregat (que faran ballar els seus gegants i els de Castellví de Rosanes) i els Vailets de Gelida, que faran pilars a diferents punts de la plaça.
 • De 18 a 21h Giravolta titelles a la pista del CCR. Una proposta divertida i diferent per al públic familiar, de la mà de la reconeguda companyia Galiot Teatre. Entra, seu, obre i manipula la instal·lació. Seràs alhora públic i artista. Un espectacular carrusel d’època ple de teatrets autòmats de titelles perquè els puguis donar vida! Contes: Pinotxo, L’aneguet lleig, Els tres porquets, El soldadet de plom i El sabater i els follets. L’accés es farà en diferent tandes, per ordre d’arribada, al llarg de les hores d’activitat. Durada de cada passi: 20 minuts. Capacitat simultània: 20 persones.

Durant la tarda, hi haurà servei de barra per a berenar al recinte de la pista del CCR a càrrec dels Petits Caramellaires de Castellví de Rosanes.

 • 21.00h Refrigeri per sopar. A la pista del CCR, compartirem a peu dret entrepans i dolços per encarar la recta final de la celebració.
 • 22.15h Espectacle de final de Festa Major a la plaça del poble. Fingerlight (Cia. Improvisto’s), un espectacle nocturn amb marcat accent teatral on els malabars amb llum i foc seran les protagonistes: en un món gairebé fosc, uns divertits personatges han descobert la llum! Coreografies, malabars, equilibris i la màgia de gaudir de la llum en la penombra.

Serveis d’higiene: 
per als actes a la plaça i durant les 24h al carrer Bonaventura Pedemonte (quedaran fora de servei temporalment mentre s’efectuïn les neteges).
per als actes a la pista del CCR, a la mateixa pista (oberts només durant les activitats).

Sostenibilitat: dipositeu els residus dels àpats i consumicions als contenidors de recollida selectiva que trobareu a la festa. Eviteu envasos d’un sol ús. Siguem sostenibles per a un futur millor.

Aparcament i trànsit: des del matí del 2 de juny i fins que acabi la Festa Major, estaran tancats al trànsit la plaça del poble i carrers adjacents (Serral, Dr. Peris, B. Pedemonte i els primes trams dels carrers de St. Antoni i Parra i de l’Av. Mare de Déu de Montserrat). S’habilitarà la zona de l’Era com a aparcament alternatiu. Feu cas de la senyalització i de les indicacions que se us puguin donar en cada moment. Preveieu amb temps la mobilitat. Gràcies per la vostra comprensió i col·laboració. 

Organitza: Ajuntament de Castellví de Rosanes
Col·laboren: Carbòniques El Trebol, Can Sunyer Espai de benestar, Celler Ramon Canals, Elis
Amb suport de: Diputació de Barcelona, Diputació de Barcelona - Economies Locals, Generalitat de Catalunya - Departament de Drets Socials (Joventut), Consell Comarcal del Baix Llobregat

L'Ajuntament té la potestat de modificar, ajornar o suspendre qualsevol de les activitats previstes per causes meteorològiques, organitzatives, de seguretat i/o de força major en qualsevol moment. 
 

Darrera actualització: 26.05.2023 | 11:53