Les entitats podran demanar subvencions per fer activitats culturals, lúdiques i esportives i per a projectes de cooperació del 4 al 15 d’octubre

Dijous, 30 de setembre de 2021

La convocatòria, en règim de concurrència competitiva, es regeix per les noves bases reguladores aprovades pel ple el passat mes de juliol

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes obrirà dilluns vinent, 4 d’octubre, dues línies de subvencions adreçades sobretot a entitats sense afany de lucre per sol·licitar finançament per realitzar activitats culturals, esportives i lúdiques i també per a projectes de cooperació. La convocatòria, en règim de concurrència competitiva, estarà oberta fins al 15 del mateix mes

El consistori castellvinenc s’ha dotat aquest 2021 de dos documents de bases per regular l’atorgament de subvencions a les entitats. Aquestes bases contenen diferents criteris de puntuació que es tindran en compte per valorar els projectes que es presentin. El repartiment del pressupost destinat cada línia de subvencions es farà en funció de la puntuació obtinguda per cada projecte presentat.

L'alcalde de Castellví, Adrià Camino, fa ressaltar el fet que, en relació amb les subvencions a les entitats, "sempre hi havia hagut la inquietud de fer aquesta distinció entre les culturals, esportives i lúdiques en general i les entitats que estiguessin més centrades en temes de cooperació, desenvolupament..., temes més sensibles i no tan lúdics. D'aquesta manera podem fer una valoració dels projectes de les entitats d'una manera més específica segons els objectius i finalitat de les seves activitats i les característiques pròpies de l'entitat". Amb aquestes dues bases la distinció queda feta de forma clara.

Enguany, afegeix Camino pel que fa a la línia de cultura, esports i lleure, “el que fem és dotar una partida amb 12.000 euros” i a partir d’aquí, “les entitats presenten els seus projectes i es valoren amb uns criteris objectius, i els diners de la bossa es van repartint d'una forma equitativa segons la puntuació que tinguin. Vam pensar que seria una bona manera d'incentivar que les entitats poguessin fer més activitats i sobretot que disposessin dels mitjans adients per poder fer-ho. Aquesta és una posta clara de l'equip de govern per donar un nou impuls al teixit associatiu del municipi que tant necessitem”. La línia de cooperació està dotada amb 2.000 euros.

Les bases valoren els projectes des de diferents perspectives
Segons les bases aprovades en l’àmbit de les activitats culturals, esportives i lúdiques es valoraran aspectes com per exemple si és una activitat singular o continuada; si està lligada a les tradicions i la memòria col·lectiva; si potencia el patrimoni cultural, artístic i ambiental; la mida de les entitats; la temporització correcta de les accions; la transversalitat i la inclusió social; la definició clara dels objectius del projecte, i haver col·laborat i/o coorganitzat activitats municipals, entre molts d’altres. 

Les bases per a projectes de cooperació, per la seva part, tenen uns ítems de valoració diferents adaptats a la naturalesa d’aquests projectes.

Tal com s’ha fet amb altres bases reguladores de subvencions, en cas que durant aquest primer any d’aplicació es detecti algun aspecte que calgui millorar, es modificarà el redactat per adaptar-lo a les necessitats detectades abans de la convocatòria del 2022.

Les entitats caldrà que facin la presentació de la sol·licitud de subvenció a través d’Internet, utilitzant el tràmit d’instància genèrica per annexar-hi tota la documentació (document de sol·licitud pròpiament dit i annexos).

Darrera actualització: 30.09.2021 | 12:38